BIST 10.175
DOLAR 32,37
EURO 34,70
ALTIN 2.400,46
HABER /  DÜNYA

Putin, NATO zirvesine katılmayacak

Rusya Başbakanı Vladimir Putin, Chicago'da 20-21 Mayıs tarihlerinde yapılacak olan NATO zirvesine katılmayacak..

Abone ol

NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Rusya lideri Putin'le konuyu görüştüm. Rusya'nın iç politikalarında yaşanan yoğunluk nedeni ile Putin için Rusya - NATO zirvesi için zamanlamanın çok zor olacağı konusunda mutabakata vardık" dedi.

Rasmussen, Putin'in Kremlin'de resmi olarak göreve başlamasının ardından kendisi ile ikili görüşme yapacaklarını söyledi. Putin'in 7 Mayıs'ta düzenlenen törenin ardından devlet başkanlığı görevine başlaması bekleniyor. Rusya - NATO zirvesinin, dışişleri bakanları düzeyinde Nisan ayında gerçekleşeceğini ifade eden Rasmussen, "Rusya ile ilişkilerimiz bir toplantı ya da bir günle sınırlı değil. Uzun vadeli bir diyalogdan bahsediyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Rusya ve NATO arasındaki ilişkiler, füze kalkanı sebebiyle gergin durumda. Afganistan'a askeri olmayan lojistik taşımacılıkta Ulyanovsk kentinde transit geçiş merkezinin tahsisi, ilişkilerde yeni bir sayfanın açılmasını sağlayacak. Rusya Başbakanı Putin'in 18-19 Mayıs tarihlerinde ABD'de yapılacak G8 zirvesine katılması ve ABD başkanı Barack Obama ile de ikili bir görüşme yapması planlanıyor.