BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,08
ALTIN 2.470,96
HABER /  DÜNYA

İran ciddi bir tehdit oluşturuyor!

ABD temsilcisi Di Carlo, İran'ın yasadışı nükleer faaliyetleri olduğunu ve bunun barışa ciddi bir tehdit oluşturduğunu iddia etti..

Abone ol

ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Rosemary Di Carlo, "İran'ın yasadışı nükleer faaliyetleri, uluslararası barışa ve güvenliğe ciddi bir tehdit oluşturmaktadır" dedi.

İran'ı nükleer faaliyetlerini görüşmek üzere toplanan Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'nde Kolombiya'nın Daimi Temsilcisi Nestor Osorio'nun İran'a yaptırım raporları konuşuldu.

ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Rosemary Di Carlo, toplantıda yaptığı açıklamada, "İran'ın yasadışı nükleer faaliyetleri, uluslararası barışa ve güvenliğe ciddi bir tehdit oluşturmaktadır" diye konuştu. Carlo, İran'ın nükleer programı konusunda uluslararası toplumun şüphelerini gidermede ciddi bir ilerleme kaydetmediğini ve bu durumun da yeterince gergin olan bölgede istikrarsızlığa neden olacağını savundu.

Uluslararası Atom Enerji Kurumu'nun (UAEK) iyi niyetine karşın İran'ın işbirliğine yanaşmak yerine bilerek geciktirme taktiklerine başvurduğunu iddia eden Carlo, UAEK'nın raporunda İran'ın tesislerinde nükleer silah geliştirme testleri yapabileceğinin bildirildiğini ifade etti. Carlo, İran'ın sürekli UAEK'nın Parchin askeri tesislerini ziyaret etme isteğini reddettiğini de kaydetti.