BIST 10.118
DOLAR 32,37
EURO 34,75
ALTIN 2.408,82
HABER /  DÜNYA

One Minute'ın moderatörüne suçlama!

ABD'li ünlü köşe yazarı Ignatius, Beyaz Saray'ın 'sözcüsü' ve 'servisçisi' olmakla suçlanıyor

Abone ol

Türkiye David Ignatius'u, 2009 Davos Zirvesi'nde, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın ünlü "one minute" çıkışını yaptığı toplantının moderatörü olarak tanıyor. Ancak Ignatius, ülkesi ABD'de oldukça tanınan ve son dönemde de tartışılan bir köşe yazarı.

Washington Post'ta köşe yazalığı yapan Ignatius'un yıldıızı, Obama'nın başkanlığı ile birlikte parlamaya başladı. Özellikle son aylarda, ABD hükümetinin kendisine sağladığı belgelerle önemli atlatma haberlerine imza attı.

'HABERLER SERVİS EDİLİYOR' İDDİASI

Bazı yazarlar Ignatius'un güvenilir bir köşe yazarı olduğu için ABD Hükümeti tarafından tercih edildiğini iddia ediyor, karşı taraftakiler ise Ignatius'un Beyaz Saray'ın sözcüsü gibi davrandığını ve belli haberlerin servis edilmesiyle görevlendirildiğini ileri sürüyor.

"CIA'İN SÖZCÜSÜ"

Bu iddiayı en sert biçimde dile getirenlerden biri eskli bir CIA analisti olan ve şimdilerde Center for International Policy adlı düşünce kuruluşunda çalışan Melvin Goodman oldu. Goodman, David Ignatius için "anaakım medyanın CIA suçlarının baş özür dileyicisi" dedi.

Bir başka önemli köşe yazarı Glenn Greenwald da Ignatius'u CIA'in The Washington Post'taki sözcüsü" olarak nitelendirdi.

IGNATIUS'UN CEVABI

Bu suçlamalara karşı Ignatius'un cevabı ise şöyle oldu:

"Yıllardır istihbarat camiasının hoşuna gitmeyen pek çok şey yazdım. Köşe yazarı da olsam,muhabir tipinde bir yazarım. Haber bulmayı seviyorum ve bu hükümet içindekilerden gelenler de olabilir. Tüm kariyerim insanları dinleyerek, söylenenleri haberleştirmek oldu ama bunlar hakkında yorum da yaptım. Ben kimsenin sözcüsü değilim."

"HABERİN DEĞERİNİ BİLİYOR"

Aynı gazetede çalışan meslektaşı Sally Quinn de Ignatius'un atlatma haberleri için şunları söyledi:

İnsanlar ona verdikleri bilgilerin doğru biçimde ele alınacağını biliyor. O, gelen bilgilerin değerini ve bu bilgilerle ne yapması gerektiğini biliyor."

IGNATIUS'UN ATLATMA HABERLERİ

Ignatius, Washington Post'tki köşesinde, ABD Savunma Bakanı Leon Panetta'nın, İsrail'in İran'a bahar aylarında saldıracağını ndüşündüğünü yazmıştı. Ignatius ayrıca Usame bin Ladin'in öldürüldüğü konutta ele geçirilen gizli belgelerin bir bölümünü konu ederek oldukça ses getirmişti.