BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Putin, İran liderine bakın ne hediye etti?

Hamaney ile görüşen Putin, bir sandık içine konulmuş büyük bir Kuran-ı Kerim kitabını İran liderine hediye etti.

Abone ol

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya’daki en eski el yazması Kur’an-ı Kerim’ini İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney’e hediye etti.

İran’da yapılan Gaz İhracatçısı Ülkeler Forumu 3. Liderler Toplantısı’na katılmak için Tahran’a gelen Putin, havaalanına indikten sonra doğrudan Hamaney'le görüşmeye gitti.

Beraberindeki heyetle birlikte Hamaney ile görüşen Putin, bir sandık içine konulmuş büyük bir Kuran-ı Kerim kitabını İran liderine hediye etti.

Söz konusu Kuran-ı Kerim’in, Rusya’daki en eski el yazması nüshası olduğunu belirtildi. 

8 YIL SONRA İLK ZİYARET

Putin, sekiz yıl aradan sonra İran'a ilk ziyaretini gerçekleştirdi. Rus lider, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile de görüşecek.

NÜKLEER JEST

Putin ayrıca İran'ın Fordo Nükleer Tesisi'nde ve Arak reaktörünün modernizasyonu için kullanılacak nükleer teknoloji ve ekipmanlar için sevkiyat yasağını kaldırdı.

Rusya'nın resmi belgelerinin yer aldığı internet portalında yayımlanan belgeyle Putin, İran'a düzenlediği ziyaret öncesinde bu ülkeye nükleer teknoloji ve ekipman yasağını hafifletti.

Belgeye göre, Fordo Nükleer Tesisi'nde kararlı izotopların üretimi ve Arak reaktörünün modernizasyonuyla doğrudan bağlantılı malzeme, ekipman ve teknoloji satışı yasak kapsamından çıkartıldı.