BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  DÜNYA

Putin Erdoğan için 'demogog diktatör' dedi mi?

Rusya Dışişleri Bakanlığı, resmi açıklama yayımlayarak, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için "demagog diktatör" dediği iddialarını yalanladı.

Abone ol

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, 24 Ekim 2014’de Valday Kulübü toplantısında yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı “demagog diktatör” olarak tanımladığı ve Ankara’nın Suriye krizindeki terörle mücadele politikasını sert bir dille eleştirdiği iddiasına Moskova’dan yalanlama geldi. Rusya Dışişleri Bakanlığı, İngilizce yayın yapan AWDnews portalında, Rus ITAR-TASS haber ajansına dayandırılarak gündeme getirilen bu iddiayı şaşkınlık ve öfke ile karşıladığını bildirdi.

"SAHTE BİLGİ PROPOGANDASI"

İddianın sahte bilgi propagandası olduğunu ve gerçeklerle bağdaşmadığını vurgulayan Rus Dışişleri, “Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Valday’da yaptığı konuşma, devlet televizyonlarından canlı olarak verildi, tüm metin virgülüne kadar yayınlandı. AWDnews portalında yayınlanan haberi yazanlar, Putin’in Valday’da hangi tarihte konuştuğuna bile bakmadan aceleyle dışarıdan verilen bu ‘siparişleri’ yerine getirmiş.” ifadelerini kullandı.

"PROVOKASYONU SİPARİŞ EDENLER AMAÇLARINA ULAŞAMADI"

Rusya Dışişleri Bakanlığı, bu tür ‘ahlaksız’ girişimlerin Rusya ve Türkiye arasındaki karşılıklı çıkar ve güvene dayalı ortaklık ilişkilerinin gelişimine balta vurmayı hedeflediğini belirtti. Açıklamada, “Bu provokasyonu sipariş edenler ve yerine getirenler amaçlarına ulaşamadıklarını bilmeli. Kimse onlara inanmadı.” denildi.

AWDnews portalında yer alan haberde, Rusya lideri Putin’in Türkiye’nin "teröristleri destekleyen demagog bir diktatör tarafından yönetildiğini" söylediği iddia edilmişti. Haberde Putin’e mal edilen sözler şu şekilde aktarılmıştı: “Türkiye rejimi uluslararası güvenlik açısında ciddi bir tehdit haline geldi, bölgesel istikrarı tehlikeye sokuyor. Rusya, bunu görmezden gelmeyecek ve Erdoğan’ın Orta Doğu’da intihar eylemi düzenlemesini engellemek için gereken her şeyi yapacaktır.”