BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL

Pussy riot üyesi Sibirya'da 'kayboldu'

Pussy Riot grubunun cezaevindeki üyelerinden Nadejda Tolokonnikova'dan 24 Ekim'den bu yana haber alınamıyor. Sibirya'da eşini arayan kocası, bugün attığı twitte 'Nadya'dan haber almayalı 19 gün oldu' yazdı.

Abone ol

Pussy Riot grubunun cezaevindeki üyelerinden Nadejda Tolokonnikova'dan 24 Ekim'den bu yana haber alınamıyor.

Kocası ve destekçileri Rusya'nın Sibirya bölgesindeki cezaevi sistemi içinde şu günlerde 24 yaşına giren müzisyeni bulmaya çalışıyorlar.

Nadejda Tolokonnikova bir cezaevinden bir başkasına aktarılmıştı fakat eşi Piyotr Verzilov kendisinden 19 gündür haber alamadığını söylüyor.

Verzilov, Tolokonnikova'nin cezaevinde olduğunu düşündüğü Sibirya köyü Nijni İngaş'da çekilmiş kendi resmini Twitter'da yayımladı ve mesajlar attı.

Tolokonnikova ile grubun bir başka üyesi Moskova'daki bir katedralde yaptıkları protesto amaçlı bir korsan performans nedeniyle mahkum edilmiş ve cezaevine konmuşlardı.

Nijni İngaş, Moskova'nın 4.500 kilometre doğusunda ve Sibirya'nın merkezindeki Krasnoyarsk bölgesinde.

'Bizde yok' diyorlar

Tolokonnikova Eylül ayında Sibirya ile Moskova arasında Mordovya'daki bir cezaevinde açlık grevine gitmişti.

Pussy Riot grubunun üç üyesi 2012'nin Ağustos ayında asayişi bozmaktan yargılanmışlar; biri tahliye edilirken, ikisi ikişer yıl hapis cezasına çarptırılmışlardı.

Rusya'da geniş bir kesim tarafından dine hakaret niteliğinde görülen katedral protestosuna verilen cezalar uluslararası kamuoyunda geniş yankı ve tepki yaratmıştı.

Tolokonnikova'nın eşi Verzilov, bugün karlı Krasnoyarsk bölgesinden attığı Twitter mesajlarında, soğuktan şikayet ediyor ve eşinden hiç bir haber alamadığını söylüyor.

Verzilov'un gruppa_voinahesabından attığı mesajlarda şunlar yazılı: "El değmemiş ormanların ortasındaki IK-50 cezaevinin yetkilileri bugün bize 'Burada Tolokonnikova diye biri yok ve gelip gelmeyeceğini de bilmiyoruz' dediler. Nadya'dan haber almayalı 19 gün oldu."

Uluslararası Af Örgütü, Çarşamba günü Rusya yetkililerine çağrı yaparak Tolokonnikova'nin yerini sordu ve avukatıyla görüşmesine izin verilmesini istedi.