BIST 10.046
DOLAR 32,39
EURO 34,52
ALTIN 2.382,55
HABER /  GÜNCEL

'Püskevit' yüzde 89 artış getirdi

Medya Takip Merkezi'nin her ay düzenli olarak hazırladığı gündem raporunun, Mayıs ayı sonuçları açıklandı.

Abone ol

Medya Takip Merkezi'nin her ay düzenli olarak hazırladığı gündem raporunun, Mayıs ayı sonuçları açıklandı. Buna göre, geçtiğimiz ay Türk medyasının en çok konuştuğu konular Etiler'deki patlama, Eurovision Şarkı Yarışması ve 1 Mayıs kutlamaları oldu. İşte 2000'i aşkın gazete, dergi, haber sitesi ve TV kanallarını kapsayan ayın medya gündemi raporunun sonuçları...

MTM, iki bine yakın gazete, dergi, TV kanalı ve haber sitesinde yayımlanan haberleri tek tek inceleyerek, ülke gündeminde geçtiğimiz ay en çok konuşulan olay, kişi ve kurumları belirledi. Buna göre geçtiğimiz ay en çok konuşulan konu AKP ve Recep Tayyip Erdoğan oldu.

TERÖR YİNE ÜST SIRALARA YERLEŞTİ

Mayıs ayını kapsayan "ayın medya gündemi" raporunun sonuçlarına göre; geçtiğimiz aya damgasını vuran konu başlıklarından biri terör haberleri oldu. Etiler'de yaşanan patlama nedeniyle gündem konuları arasında yeniden üst sırada yer alan terör, bir aylık süreçte toplam 26 bin 868 habere konu edildi. Terör'ün ekranlarda kalma süresi ise 277 saate ulaştı.

MEDYA PÜR DİKKAT SEÇİME ODAKLANDI

12 Haziran 2011'de yapılacak genel seçim, hararetlenen seçim mitingleri ve siyasilerin polemikleriyle medyanın da yakın merceğinde kalmaya devam etti. Genel seçim, gazete, dergi, TV kanalı ve haber sitelerinde toplam 21 bin 319 habere konu edildi.

EUROVİSON HÜSRANI MEDYANIN DA MARKAJINDAYDI

Almanya'nın Düsseldorf kentinde düzenlenen 56. Eurovision şarkı yarışmasında, Türkiye'nin yarı finalde elenmesi, geçtiğimiz ayın çok konuşulanları arasında yerini aldı. Büyük umutlarla çıkılan yolda, yarı finalde ilk on ülke arasına giremeyen Yüksek Sadakat, 14 Mayıs Cumartesi günü yapılacak finalde yarışma hakkını kaybetti. Türk medyası tarafından yakın markaja alınan Eurovison, toplam 3 bin 522 habere konu edildi. Yüksek Sadakat ise üç mecranın toplamında 982 haberde yer aldı.

1 MAYIS OLAYSIZ GEÇTİ, MEDYA HABERLERİ AZALTTI

Geçtiğimiz ay medyanın gündemine yerleşen bir diğer konu başlığı da 1 Mayıs oldu. Bu yıl yine Taksim'de kutlanan 1 Mayıs, toplam 2 bin 292 haber ve yazıda yer aldı.

USAME BİN LADİN ÖLDÜRÜLDÜ

Geçtiğimiz ay medyanın gündemine çokça yansıyan bir diğer gelişme de, El Kaide lideri Usame Bin Ladin'in ABD askerleri tarafından düzenlenen operasyon sonucu öldürülmesi oldu. Dünya medyasında geniş yankı uyandıran konu, Türk medyasında da önemli bir yer kapladı.

SİYASET GÜNDEMİ

AK PARTİ YİNE ZİRVEDE

'Ayın siyaset gündemi' raporuna göre; Mayıs ayının en çok konuşulan partisi yine AK Parti oldu. AK Parti'nin mitingi öncesi Hopa'da olaylar çıkması ve bir öğretmenin biber gazı sonucunda kalp krizi geçirmesi, geçtiğimiz ayın önemli satır başları arasında kayda geçti. İktidar partisi, medyada ay boyunca ağırlıklı olarak, mitingler ve milletvekili adaylarının seçmenleriyle buluşmaları konularıyla yer aldı. AKP, geçtiğimiz ay 94 bin 120 haberle Türk medyası gündeminde en çok konuşulan konu oldu. TV kanallarının AKP'ye ayırdığı süre ise 636 saati buldu.

Geçtiğimiz ay basında en çok yansıma sağlayan ikinci siyasi parti CHP oldu. CHP'nin Hakkari mitinginde BDP'lerle işbirliği yaptığı söylentileri, medyanın gündemine bomba gibi düştü. CHP, ay boyunca Kılıçdaroğlu'nun gündem yaratan açıklamalarıyla da medyanın yakın markajındaydı. Toplamda 72 bin 818 habere konu edilen CHP, 784 saat ekranlarda yer alarak TV'deki liderliğini geçtiğimiz ay da korudu.

MTM Medya Takip Merkezi'nin, Mayıs ayında 2 bine yakın gazete, dergi, TV kanalı ve haber sitesinde yaptığı medya takibi sonuçlarından derlenmiştir.

ERDOĞAN SİYASİ ARENAYI ALEVLENDİRDİ...

Medyanın Mayıs ayı raporuna göre; Türkiye'nin en çok konuştuğu siyasetçi, geçtiğimiz aya oranla haberlerinde yüzde 19 oranında artış yaşanan Recep Tayyip Erdoğan oldu. Erdoğan'ın ardı ardına açıkladığı projeleri siyasi arenayı alevlendirirken, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile miting alanlarındaki atışmaları da medya tarafından an be an takip edildi. Recep Tayyip Erdoğan, gündemin en çok konuşulan ikinci konusu olurken, ay boyunca toplam 77 bin 171 habere konu edildi. Ekranlar ise 901 saat süreyle Başbakan'a yer verdi.

MTM Medya Takip Merkezi'nin, Mayıs ayında 2 bine yakın gazete, dergi, TV kanalı ve haber sitesinde yaptığı medya takibi sonuçlarından derlenmiştir.

KILIÇDAROĞLU'DA PROJELERİYLE ATAĞA GEÇTİ...

MTM'nin raporuna göre, Mayıs ayında en çok konuşulan ikinci siyasi lider, Kemal Kılıçdaroğlu oldu. Siyasi lider, seçim öncesi düzenlenen mitinglerde "CHP'nin oyu düşerse başkanlıktan ayrılacağım" sözleriyle gündeme damgasını vururken, açıkladığı projeleriyle siyaset basının yakın markajına girdi. Erdoğan ile polemikleriyle de adından söz ettiren siyasi liderin haberleri yüzde 40'lık bir artış gösterdi. 39 bin 108 habere konu edilen Kılıçdaroğlu'na ekranlar ise 424 saat süre yer verdi.

PÜSKEVİT YÜZDE 89 ARTIŞ GETİRDİ!

MHP'nin siyasi lideri Devlet Bahçeli, Yozgat mitinginde "Püskevit" söylemiyle medyanın dikkatlerini üzerine topladı. Haberleri yüzde 89 oranında artan ve mitinglerinde AKP ve CHP'Y muhalif tutumlarıyla da gündemde yer alan siyasi lider, 20 bin 220 habere konu edildi.