BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,89
ALTIN 2.443,28
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Pursaklar'da 13 el bombası bulundu

Pursaklar`da bir poşetin içinde 13 el bombası, Oran`da ise 300 mermi bulundu. Bombalardan ikisi MKE yapımı çıktı

Abone ol

Ergenekon operasyonu kapsamında Gölbaşı ve Yenikent`te yapılan kazılarda bulunan silah ve mühimmatın ardından dün de Ankara, Pursaklar`da yol kenarına bırakılan bir poşetin içinde 13 adet el bombası, Oran`da bir ağacın altına bırakılan poşette ise 300 mermi bulundu.

El bombalarından ikisinin, Ergenekon zanlısı Yarbay Mustafa Dönmez`in Sapanca`daki evinde ve ajandasından çıkan krokiden hareketle Yenikent`te bulunan el bombaları gibi MKE yapımı olduğu belirlendi.


Ergenekon operasyonun son dalgasında gözaltına alınan eski Özel Harekat Daire Başkan Vekili İbrahim Şahin`in evinden çıkan krokiden hareketle Gölbaşı`nda çok sayıda silah ve mühimmat bulunmuştu. Sapanca`daki evinde 22 el bombası ve çok sayıda silah bulunan Yarbay Mustafa Dönmez`in ajandasında bulunan krokiden hareketle Yenikent`te yapılan kazıda da 25 el bombası ve mühimmat bulunmuştu.
Önceki gün ise Turan Güneş Bulvarı`nda bir poşetten yaklaşık 300 G-3 mermisi, Demetevler`deki Cemre Parkı`nda ise MKE yapımı iki adet el bombası çıkmıştı.


İkisi MKE yapımı


Benzer bir olayda dün Pursaklar`da yaşandı. Pursaklar`daki TOKİ blokları yakınında bir poşette 13 adet el bombası bulundu. Oran`daki koşu yolunda da iki gün önce bir alışveriş merkezinin yaklaşık yüz metre uzağındaki bir ağacın altında yaklaşık 300 mermi bulundu.
El bombalarından ikisinin, Gölbaşı, Yenikent ve Yarbay Dönmez`in evinde bulunan el bombaları gibi MKE yapımı olduğu; 11`inin menşeinin ise yabancı olduğu öğrenildi. Ergenekon operasyonunun yeni dalgalarında mühimmatla yakalanmak istemeyen Ergenekoncular tarafından atıldığı sanılan bomba ve mermilerin, Ergenekon`la bağlantısı araştırılıyor.