BIST 10.209
DOLAR 32,39
EURO 34,75
ALTIN 2.394,13
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Pursaklar'a dev aile merkezi açılıyor

Başkent`in ikinci büyük Aile Yaşam Merkezi olan Pursaklar Aile Yaşam Merkezi yarın açılıyor.

Abone ol

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Pursaklar İlçesi`nde yaptırılan ve Başkent`in ikinci büyük Aile Yaşam Merkezi olan Pursaklar Aile Yaşam Merkezi, 9 Mart Pazartesi günü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek tarafından hizmete açılacak.


Pursaklar İlçesi Yunus Emre Caddesi, Alaadin Keykubat sokakta yer alan ve 1800 metrekare alana sahip 4 katlı olarak yapılan Aile Yaşam Merkezi, Gocart pistiyle, hanım lokali, engelli, yaşlı, çocuk ve gençlik merkezleriyle Ankaralılara hizmet verecek.


Başkent`in ikinci büyük Aile Yaşam Merkezi olma özelliğine sahip merkez içerisinde yer alan Çocuk Kulüpleri`nde; 7-14 yaş arasındaki çocuklar internet, satranç, Bilardo, Air Hokey, masa tenisi, mini basketbol gibi aktivitelerden yararlanabilecekler. Kütüphane, müzik, tiyatro, İngilizce ve diksiyon gibi konulardaki kurslardan faydalanabilecekler.


Gençlik Merkezi bölümünde ise, 14-25 yaş aralığındaki gençler, spor, müzik, eğitim gibi aktivitelerden yararlanırken, aletli Jimnastik salonunda bedensel gelişim sporlarından faydalanacaklar.


Yaşlılar Lokali`nde internet ortamından yararlanıp zaman geçirecek olan yaşlılar, diğer yaşlı lokallerinde olduğu gibi müzik ve resimle ilgilenip çeşitli sosyal aktivitelerde bulunabilecekler. Yaşlılar dinlenme salonunda sohbet edip, sinema salonunda gösteriler yapıp, film izleyebilecekler.
Engelliler ise uzmanlar eşliğinde çeşitli sosyal aktiviteler yaparlarken, zihinsel ve bedensel sorunlarına uygun eğlenceler ve aktivitelerle, ailelerine ve kendilerine yönelik eğitsel toplantılar yapabilecekler.
Hanımlar Lokali katında BELMEK kurslarına katılabilecek olan hanımlar, spor salonunda uzmanlar eşliğinde step, aletli jimnastik, aerobik yapabilecekler. Hanımlar, dinlenme salonunda dinlenip sohbet edebilecekler, sinema salonunda film izleyebilecek, toplantı düzenleyebilecekler.


Merkezin en üst katında bulana Gocart pisti ise Pursaklar Aile Yaşam Merkezi`ni diğer Aile Yaşam Merkezleri`nden ayıran en önemli özelliği olacak. Gocart pistinde mini otomobillerle gençler, çocuklar ve hanımlar haftanın belli günlerinde neşeli ve heyecanlı anlar yaşayacaklar.
Ankara Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı ile Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı`na bağlı birimlerin faaliyette bulunacağı Aile Yaşam Merkezi ile ilgili bilgi veren Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, merkezin her geçen gün daha da büyüyen Pursaklar İlçesi`nin sosyal ve kültürel gelişmesine büyük katkıda bulunacağını belirterek, `Bu tür merkezler toplumsal gelişmede, Başkent`in bütünleşmesinde önemli işlev üstlenmektedir` dediler.