BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Projeler Eskişehir'de pazara çıkacak

Eskişehir Sanayi Odası ( ESO ) tarafından organize edilen 2. Ar-Ge Proje Pazarı 29 Nisan tarihinde başlıyor.

Abone ol

Eskişehir Sanayi Odası ( ESO ) tarafından organize edilen ve iki gün sürecek 2. Ar-Ge Proje Pazarı 29 Nisan tarihinde başlıyor.

Etkinlik boyunca, geliştirilmiş tarım hasat makineleri, Türk motor tasarımları, plazma teknikleri, insansız akıllı robotlar, görünmez malzeme tasarımı, insansız hava araçları, güneş enerjisinin kullanımı, doğal tohum projesi, insansız deniz altı, porsuk çayı'nın araştırılması, akrep zehrinin kanser için kullanımı gibi birçok proje görücüye çıkacak.

ESO Yönetim Kurulu Başkanı Savaş Özaydemir, düzenlediği basın toplantısında, ilkini geçen yıl yaptıkları Ar-Ge Proje Pazarı'nın büyük ilgi gördüğünü söyledi.

"Bölgesel Ekonomi, Sanayi ve İnovasyon İlişkisi" teması ile yola çıkılan Proje Pazarı etkinliğine bu yıl Türkiye genelinden, sanayi firmaları ve üniversitelerden toplam 130 projenin başvurduğunu anlatan Özaydemir, bu projelerden 107'sinin oluşturulan seçici kurul tarafından uygun bulunarak etkinliğe katılmasına karar verildiğini kaydetti.

Projelerin 8 tematik alanda sunulacağını dile getiren Özaydemir, Türkiye genelinde çok sayıda katılımcının etkinliğe katılacağını ve faydalanacağını inandığını dile getirdi.

Ar-Ge Proje Pazarı etkinliği ile bölgede inovasyon alanında farkındalık oluşturulmasını, firmaların Ar-Ge ve eko-verimlilik konularında önemli adımlar atılmasını hedeflediklerini işaret eden Özaydemir, " Etkinliğimizde katma değer yaratıcı projelerin hayata geçmesini ve işbirliklerinin kurulmasını diliyoruz. Bu bağlamda etkinliğin sanayi- üniversite işbirlikleri için de bir zemin oluşturmasını temenni ediyoruz." diye konuştu.