BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,83
ALTIN 2.430,96
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Prof. Dr. Aypek vekillik için istifa etti

Gazi Üniversitesi Ticaret ve Turizm Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nevzat Aypek, 7 Haziran seçimleri için görevinden istifa etti.

Abone ol
Gazi Üniversitesi'nden bir istifa daha! Üniversitenin Ticaret ve Turizm Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nevzat Aypek görevinden istifa etti. Aypek'in Milliyetçi Hareket Partisi'nden aday aday olacağı belirtildi.

Prof. Dr. Nevzat Aypek, Gazi Üniversitesi'ndeki dekanlık görevinden 7 Haziran'da yapılacak seçimler için istifa etti. Üniversitenin tanınmış simalarından olan Aypek, bugüne kadar çok sayıda görevde bulundu. Aypek'in MHP'den Ankara milletvekili aday adaylığı için başvuruda bulunacağı kaydedildi.

PROF. DR. NEVZAT AYPEK KİMDİR? 

1961 Ankara Bala doğumlu olan Nevzat Aypek; 1985 yılında Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinden mezun olup, 1988 yılında aynı Üniversite Sosyal Bilimler Enstitüsünde yüksek lisans eğitimini ve 1990 yılında İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde doktora eğitimini tamamladıktan sonra 1991 yılında İngiltere’de doktora sonrası çalışmalarda bulunmuştur.
1987 yılında Gazi Üniversitesinde araştırma görevlisi olarak çalışmaya başlayan ve 1990 yılında yardımcı doçent, 1997 yılında doçent ve 2003 yılında profesör olan Aypek; VIII. Beş Yıllık Kalkınma Planı  Özelleştirme İhtisas Komisyonu Raportörlüğü ve Emlak Bankası Yeniden Yapılandırma – Özelleştirmeye Hazırlık Komisyonu Üyeliği ( Hazineyi temsilen) de yapmıştır.
 
Aynı zamanda Yeminli Mali Müşavir ve Bağımsız Denetçi olan Prof.Dr.Nevzat Aypek'in finans ile ilgili çok sayıda kitap, makale ve tebliğleri bulunuyor.