BIST 10.160
DOLAR 32,36
EURO 34,71
ALTIN 2.394,72
HABER /  GÜNCEL

Prezervatifi mideye indirdiler

İzmir ve İstanbul'da uyuşturucu tacirlerine darbe indirildi. Yurt dışından getirilen kokainin yurda sokulma yöntemi şok etti.

Abone ol İzmir ve İstanbul'da düzenlenen operasyonlarda, zanlıların yutarak midelerinde getirdikleri belirlenen 1 kilo 896 gram kokain ele geçirildi. Olayla ilgili 3'ü yabancı uyruklu 13 kişi gözaltına alındı.

Çalışmalarını İstanbul Emniyet Müdürlüğü ile sürdüren İzmir polisi, Kumkapı'daki operasyonda da "Yusuf" kod adlı Nijerya uyruklu Andrew Thiechs O, "prens" lakaplı Eritre uyruklu Mustafa S. ile Ali M'yi yakaladı.

Uyuşturucunun İstanbul dağıtımını yaptıkları öne sürülen A.K, M.K, M.Y, H.A. da gözaltına alındı. Zanlıların kaldıkları evlerde yapılan aramalarda, "kapsül" halinde paketlenmiş 1 kilo 80 gram kokain ile uyuşturucu satışından elde edildiği tahmin edilen 64 bin dolar, 1 tabanca ele geçirildi.

İstanbul'da yakalanan M.Y'nin 2 ayrı uyuşturucu operasyonu kapsamında arandığı, M.K'nin ise daha önce 50 bin uyuşturucu hapla yakalanması üzerine cezaevinde kaldığı öğrenildi.

Prezervatifli kokaini yutmuşlar

Kokaininin kapsüller halinde olması üzerine inceleme başlatan narkotik ekipleri, uyuşturucunun poşetlendikten sonra erimeme özelliği bulunduğu için prezervatif içine konulduğunu, Nijerya ve Eritre uyruklu kişiler tarafından yutularak midelerinde Türkiye'ye getirildiğini belirledi. İstanbul'dan İzmir'e getirilen zanlılar, sorgularının ardından İzmir Cumhuriyet Başsavcılığına gönderildi.