BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Poyrazköy'de kazılar böyle yapıldı!

Poyrazköy'de 15-19 Aralık tarihleri arasında gerçekleşen kazılardan ilk görüntüler yayımlandı

Abone ol

Poyrazköy'de 15-19 Aralık tarihleri arasında yürütülen ve çok sayıda plastik patlayıcı bulunan kazı çalışmalarına ilişkin görüntüler yayımlandı.

Askeriyede casusluk ve şantaj soruşturması kapsamında Gölcük Donanma Komutanlığı'nda yapılan aramalarda ele geçirilen belgeler üzerine Jandarma Poyrazköy'de kazı çalışması başlatmıştı. Gölcük'teki aramalarda bulunan krokilerden yola çıkan Jandarma 15 Aralık'ta bölgede kazı çalışması başlatmış ve çok sayıda plastik patlayıcıya ulaşmıştı.

Gölcük Donanma Komutanlığı'nda ele geçirilen belgeler arasında Poyrazköy'de kazı yapılan bölgeye patlayıcıların gömülmesine yönelik emir yazılarıyla, görevin yerine getirildiğine ilişkin cevap yazılarına da ulaşılmıştı.

ANAFARTALAR SALDIRISINDA KULLANILAN PATLAYICILARDAN

22 Mayıs 2007'de Ankara Ulus'taki Anafartalar Çarşısı'na düzenlenen saldırılarda kullanılan plastik patlayıcılarla kazılarda ele geçirilen patlayıcıların benzer türden olduğu da iddia ediliyor.

1990 yılında öldürülen Bahriye Üçok suikastında da benzer bir patlayıcının kullanıldığı kaydediliyor.

İnce bir plastik. Kağıt gibi bir görüntüsü var. Her hangi bir aracın altına yapıştığında Ankara Anafartalar saldırısında ve Bahriye Üçok saldırılarında kullanılmıştı.

İŞTE POYRAZKÖY KAZISINDAN GÖRÜNTÜLER