BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  DÜNYA

Potanın Perileri ülkeye döndü

Avrupa Bayanlar Basketbol Şampiyonası’nda bronz madalya alan A Milli Bayan Basketbol Takımı bugün akşam saatlerinde İstanbul’a geldi. A Mill...

Abone ol

Avrupa Bayanlar Basketbol Şampiyonası’nda bronz madalya alan A Milli Bayan Basketbol Takımı bugün akşam saatlerinde İstanbul’a geldi. A Millilerin yıldız oyuncusu Işıl Alben, Avrupa’da üst üste 2. kez madalya ile döndüklerini söyledi.
Turnuvada çok iyi maçlar çıkardıklarını vurgulayan Alben, “Gönül isterdi ki daha iyi işler çıkarsaydık. Altın madalyaya ne kadar yakın olduğumuzu bir kere daha kanıtlamış olduk. Bu şampiyona istikrar açısından da çok önemliydi. Herkes elinden gelen bütün mücadeleyi gösterdi. Bütün takım oyuncularımızı tebrik ediyorum” diye konuştu.
Yarı finalde elendikleri Fransa ile başa baş mücadele ettiklerine belirten Milli basketbolcu Işıl Alben, “Hedefiniz şampiyonluksa her takımı yenmelisiniz. Fransa ile oynadığımız maçta, hem ev sahibi olma avantajını kullandılar hemde taraftarın desteği ile hakemi de arkalarına aldılar. Önümüzdeki Dünya Şampiyonası’nda bizde aynı şekilde cevap vereceğiz" dedi.
Madalya ile yurda dönmenin güzel olduğunu belirten Milli sporcu Şaziye İvegin, “3 sene iyi performans gösteriyoruz. 2014 yapılacak olan Dünya Şampiyonasında madalya ile dönmek istiyoruz” diye konuştu.
Milli sporcu Birsel Vardarlı ise madalya ise yurda döndüklerini belirterek, “Ev sahibi Fransa’ya karşı yenilmemiz kötü oldu. Maçın başında kötü başladık. Ama 3 senedir başarılı bir performansımız var. 2014 yılında yapılacak olan Dünya şampiyonasında başarılı olmak istiyoruz” dedi.