BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Diyarbakır’da provokasyon uyarısı

Osmanlı Ocakları Güneydoğu Anadolu Bölge Başkanı Yasin Öztemel, Gezi Parkı ile Lice’deki olaylarla ilgili yaptığı açıklamada halkı provokasy...

Abone ol

Osmanlı Ocakları Güneydoğu Anadolu Bölge Başkanı Yasin Öztemel, Gezi Parkı ile Lice’deki olaylarla ilgili yaptığı açıklamada halkı provokasyonlara karşı uyardı.
Gezi Parkı eyleminin, aslında korumak için değil, tam tersine çevreye zarar vermek için yapılan bir eylem olarak kamuoyuna yansıdığını belirten Osmanlı Ocakları Güneydoğu Anadolu Bölge Başkanı Yasin Öztemel, yaşananların dikkatlice analiz edildiğinde, masumane bir taleple yapılan eylemlerin, ilerleyen günlerde İstanbul’un yanı sıra ülkenin dört bir tarafına yayılan ve asayişi, huzuru, güvenliği tehdit eden bir duruma geldiğini müşahede ettiklerini dile getirdi. Öztemel, “Esasen sanki ülkede bir diktatörlük yönetimi varmış ve bu diktatör yönetimine baş kaldırılıyormuş gibi bir hava estirildi. Nitekim bazı Avrupa yayın organlarında, olay çarpıtılarak, ülkemizin itibarını sarsmaya yönelik açıklamalar yapıldı. Aslında kökü dışarıda olan ve ülkemizdeki bazı kötü niyetli gruplar tarafından organize edilen eylemlerde, maalesef sivil ve resmi güvenlik görevlilerimiz hayatını kaybetti. Birçok vatandaş ve polis yaralandı. Tam bir yıpratma politikasına dönüşen eylemlere, bazı vatandaşlarımız iyi niyetle katılmalarına rağmen, istemeden de olsa, bu yıpratma politikasına alet oldular. Ağaçların kesilmesi ve doğanın tahrip edilmesine her sağduyulu vatandaş gibi bizler de tabii ki karşıyız. Ancak, çevreyi koruma adı altında yapılan eylemler, adeta kamu malına, esnafın işyerlerine, vatandaşların araçlarına, polislere, kısacası ülkemize zarar verme eylemlerine dönüştü” dedi.
Bu eylemleri sözde ağaç katliamını önlemek için yapanların, daha düne kadar ülkenin özellikle Doğu ve Güneydoğu bölgesinde yaşanan faili meçhullere, insan hakları ihlallerine, ormanların yakılmasına, neden sessiz kaldıklarının sorulması gerektiğini belirten Öztemel, bu eylemleri yapanların samimi olmadıklarının ortada olduğunu söyledi. Öztemel, “Samimi olmadıkları, ayan beyan görülmektedir. Amaç üzüm yemek midir, yoksa bağcıyı dövmek midir? Dış güdümlü olan ve bir takım istihbarat servislerinin de içinde yer aldığı bu oyunlar, ülkemizde yıllardır var olmakta, zaman zaman şekil ve yöntem değiştirmekle beraber, aynı karanlık zeminlerde tezgahlanmaktadır. Gezi Parkı’nda umduğunu bulamayanların, karanlık oyunlarını yine bölgemiz üzerinde tezgahlamaya çalıştıklarını görüyoruz. Lice’de yaşanan ve 1 vatandaşımızın hayatını kaybettiği olaylar sonrası, Diyarbakır, Hakkari, İzmir ve İstanbul gibi bir çok kentte yaşanan gerginlikler, yeniden ülkemizi Ortaçağ karanlığına döndürmek isteyenlerin kirli oyunlarının birer parçasıdır. Ama şu bilinmelidir ki, milletimizde var olan iman gücü sayesinde bu oyunlar hep bozulmuştur ve inşallah yine bozulacaktır” şeklinde konuştu.