BIST 10.320
DOLAR 32,23
EURO 35,15
ALTIN 2.469,65
HABER /  GÜNCEL

Portestocuları susturan Türkeş cevabı

7 bölgede 9'ar kişilik heyetlerle köy köy kasaba kasaba dolaşarak tarihi çözüm sürecini anlatan Akil İnsanları halk bağrına basarken, bazı grupların saldırıları tepki topluyor.

Abone ol

'Anaların gözyaşları dinsin' diye 7 bölgede 9'ar kişilik heyetlerle köy köy kasaba kasaba dolaşarak tarihi çözüm sürecini anlatan Akil İnsanları halk bağrına basarken, bazı grupların saldırıları tepki topluyor.

, son saldırı dün Kütahya'da Akil İnsanlar Marmara Heyeti'nin kaldığı otelin önünde yaşandı. Heyeti protesto için otel önünde slogan atanlar, kendileriyle görüşmek için otelden çıkan Avni Özgürel'e hakaret ederek önündeki otomobili yumruklayıp üzerine çıkmaya çalıştı. Saldırı olabileceğini gözönünde bulunduran polisler, Özgürel'i otele geri götürdü.

BENİM BAYRAĞIMI BANA KARŞI SALLAMA

Grubun attığı sloganlar çözüm sürecini dinlemeden reddedenlerin de niyetini ortaya koyuyor. Akil insanlar ve vatandaşlar bu davranış şeklinin misafirperver Türk toplumunun tavrı olmadığı yönünde birleşirken "Türk, Kürt, Çerkez, Ahbaz, Laz, Ermeni, Rum topluluklarından oluşan Türkiye misafirperver bir kültüre sahip. Kapısına gelen düşmanı bile olsa ona saldırmaz hatta evini açarak ikramlarda bulunur" dediler.

İşte o görüşlerden bazıları:

TÜRKEŞ'E BAYRAĞIN ÖNÜNDE SAYGI DURUŞU YAPTIRDILAR

-AVNİ ÖZGÜREL: Protesto eden ülkücü bir grup. Ben çıktım konuşmak istedim. Daha sonra Kütahya Ülkü Ocakları Başkanı ve beş altı kişi otele geldiler. Tarhan Erdem, Fadime Özkan, Fuat Keyman ve ben konuştuk. İtirazlarını dile getirdiler. Biz de dinledik. Bayrak vermeye kalktılar. "12 Eylül'de tutukluğu olduğu sırada rahmetli Türkeş'e de bayrağın önünde saygı duruşu yaptırdılar. Bu saygısızlıktır" dedim. Bizim bayrağımızı bize karşı kullanamazsınız.

SALDIRANLAR İKNA OLUP GİTTİLER

-FADİME ÖZKAN: Kütahya'da 60 sivil toplum temsilcisiyle buluştuk. O esnada otel önünde bayraklı grup protesto etmeye başladı. Heyet olarak "Slogan atmanıza gerek yok, fikrinizi söyleyin. Biz zaten dinlemeye geldik' dedik. 10 kişilik grubu otele davet ettik. Sorularını sordular, endişelerini söylediler. Biz de görüşlerimizi söyledik. "Vatana , millete ve bayrağa halel gelmeyeceğini, terörü bitirmek üzere devlet tarafından bir proje yürütüldüğünü söyledik.

AKİL İNSANLARIN DÜN KÜTAHYA'DA YAŞADIKLARI SALDIRI ANI KARE KARA GÖRÜNTÜLENDİ

akillere-kutahyada-saldiri.20130428110037.jpg

-MUSTAFA ARMAĞAN: Tabiki eleştiriler olacak ama bizi konuşturmamak üzere programlanmış bir kesim de var Türkiye'de. Bir parti başkanının 'onları konuşturmayın' ifadeleri bu odağın kim olduğunu ortaya koyuyor. Bu bizim örfümüze adetimize, hele hele onların savundukları milleyetçi geleneğe tamamen aykırı.

DÜŞMANI BİLE DİNLEYEN MİLLETİZ

-YASİN AKTAY: Bunlar planlı provokasyonlar. Halkın genel tutumu değil. Çoğu profesyonel olarak örgütlenmiş ya da görevlendirilmiş. Bu insana yakışır bir şey değildir. Biz düşmanını bile dinleyen kültüre sahibiz.

-YÜCEL SAYMAN: Çözüm sürecinde belirli bir anlayış var. 'Biz çözüm sürecini kabul etmeyiz. İmralı ile müzakere edilmez. Bu süreci konuşturtmayız' diyen bir anlayış var. Konuşturmadıkları sadece biz değiliz. Kocaeli'nde halk konuşacaktı. Konuşturtmayız dediler. Şiddete dönüşmedikçe sorun yok.

BU TOPLUMUN DİRENCİ DEĞİL

-DOĞU ERGİL: Bu eylemler toplumun direnci değil. Toplumun endişe ve soruları yok mu? Var. Onlar dile getiriyor. Biz de aklımızın erdiği kadar cevap veriyoruz. Ama bunlar öyle değil. Dinlemiyor ve konuşturmuyorlar. Bu bizim kültürümüze, ahlakımıza uygun değil.