BIST 10.083
DOLAR 32,43
EURO 34,84
ALTIN 2.432,68
HABER /  DÜNYA

Pompalı soygun an be an görüntülendi

Adana’da maskeli 2 kişinin bir kuyumcuya girerek pompalı tüfekle soygun yapması, güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı.<br/>Edinilen bil...

Abone ol

Adana’da maskeli 2 kişinin bir kuyumcuya girerek pompalı tüfekle soygun yapması, güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı.
Edinilen bilgiye göre olay, 16 Ağustos’ta merkez Seyhan ilçesi Onur Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, A.B. (16) ile V.E. (15) mobilet ile Şakirpaşa Caddesi üzerindeki bir kuyumcunun önüne geldi. Mobiletten inen maskeli iki kişi inşaat eldivenlerini de takarak kuyumcuya girdi. V.E. kuyumcuya pompalı tüfeği doğrulturken A.B. de altınları çalmaya başladı. Bu arada V.E. kuyumcunun vitrinine doğru bir el ateş etti. Ateş ettikten sonra pompalı tüfek tutukluk yaparken, bu arada kuyumcu sahibi Yakup K., Muhittin K. ve kuyumcuda oturan Sırrı Ç. tezgahın altına girerek saklandı. A.B. bir süre daha altın çaldıktan sonra iki şahıs kuyumcudan çıkıp mobilet ile olay yerinden uzaklaştı.

TAŞLA DEĞİL, POMPALIYLA SOYMAK İSTEDİ
Bu anlar ise güvenlik kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi.
Zanlılar kaçtıktan sonra iş yeri sahibi hemen polisi ararken, olay yerine gelen polis mahallede operasyon başlattı. Operasyon sonrasında polis, olaya karışan A.B. ile onlara yardım ettiği ileri sürülen A.B. (18) ile Yılmaz T.’yi (21) gözaltına aldı. V.E.’yi yakalamak için operasyon başlatılırken, gözaltına alınan A.B. polise verdiği ifadede, V.E.’nin yanına geldiğini, kuyumcu soymak istediğini ancak bu kez cama taş atarak değil tüfekle içeri girip soygun yapmak istediğini söylediğini, kendisinin ise gasbın büyük bir suç olduğunu bu nedenle bu işte kendisinin olmadığını söylediğini öne sürdü.
Gözaltına alınan zanlılar, sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. Zanlılardan A.B. ve Yılmaz T. savcılıktan serbest kalırken, A.B. ise tutuklanmak üzere mahkemeye sevk edildikten sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Polis, şimdi her yerde V.E.’yi arıyor.
(İHA)