BIST 10.046
DOLAR 32,49
EURO 34,72
ALTIN 2.404,35
HABER /  GÜNCEL

Polonya 1 - 1 Rusya

Euro 2012'nin ev sahiplerinden Polonya Rusya'dan bir puan alarak çeyrek final şansını sürdürdü.

Abone ol

Rusya karsısında etkileyici bir performans sergileyen Polonya Euro 2012’de çeyrek final şansını son maça taşıdı.

A Grubu’nda gecenin ikinci maçında ilk yarıyı önde bitiren Rusya ise Polonya kaptanı Jakub Blaszczykowski’nin ceza sahası üzerinden şutuna engel olamayınca çeyrek finali garantileme şansını da geri tepmiş oldu.

Varşova’daki maça Polonya baskılı ve istekli başladı. İlk maçta Çek Cumhuriyeti’ni 4-1 yenen Rusya ise Polonya karışışında biraz daha kontrollü ve kontratağa dayalı bir oyun stratejisini benimsemiş göründü.

Polonya’nın ilk 20 dakikadaki temposu ilk yarının Ortalarına doğru düşerken Rusya da maça ortak olmaya başladı.

37. dakikada sol kanatta kazanılan serbest vurusu kullanan Andey Arshavin’in ortasını kafayla Polonya kalecisinin uzanamayacağı köşeye gönderen Alan Dzagoev takımını 1-0 öne geçirirken, turnuvadaki üçüncü golünü de kaydetmiş oldu.

Polonya ise Yunanistan karşısında golü yedikten sonra yaşadığı paniğe düşmeden oyun disiplini içinde mücadelesini sürdürdü, ancak ilk yarı bitene kadar gol atma girişimlerinden sonuç alamadı.

İkinci yarının başlangıcı da maçın ilk dakikalarını anımsatan görüntülere sahne oldu.

Polonya baskılı oyununun ödülünü 57. dakikada aldı.

Zhirkov’un kontrolünden kurtulan Polonya kaptanı Blaszczykowski ceza sahasına girer girmez sol ayağıyla yaptığı vuruşa o ana kadar maçın en başarılı isimlerinden olan Rusya kalecisi Malafeev’in yapacağı hiçbir şey yoktu.

Maçta tarafların beraberliği bozma cabaları sonuç vermedi ve maç 1-1 sona erdi.

Bu sonuçla Rusya dört puanla ilk sıradaki yerini korurken, Polonya da ikinci puanını almış oldu. Polonya, Yunanistan’ı 2-1 yenerek üç puan alan Çek Cumhuriyeti’nin ardından üçüncü sırada. Yunanistan ise bir puanla son sırada.