BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,90
ALTIN 2.437,62
HABER /  DÜNYA

Polisten örnek davranış

Adana’da alt geçit merdivenlerinden çıktıktan sonra baygınlık geçirerek yere düşen sara hastasının yardımına, istirahatli olan polis memuru ...

Abone ol

Adana’da alt geçit merdivenlerinden çıktıktan sonra baygınlık geçirerek yere düşen sara hastasının yardımına, istirahatli olan polis memuru yetişti. Sara hastasına müdahale edip ambulans çağıran polis memuru, insanlık görevini yaptığını söyledi.
Edinilen bilgiye göre olay, merkez Seyhan ilçesine bağlı Fatih Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, Namık Yalçın (54) adlı sara hastası metrodan indikten sonra Fatih Metro Alt Geçidini kullanarak yola çıktı.
Yalçın, merdivenlerden çıktıktan sonra sara nöbeti gelince, baygınlık geçirip yere düştü. O sırada yanından geçen Mersin’in Tarsus ilçesinde görevli ve istirahatli olan polis memuru Ali Civelek (44) şahsın yardımına yetişti. Düştükten sonra başını yere çarpan hastayla konuşan Civelek, bir taraftan da olay yerine ambulans çağırdı.
Çevredeki vatandaşlar da polisle hastayı görünce onlar da yardıma koştu. Bir vatandaş hastanın kendine gelmesi için soğan kesip koklatırken, polis memuru ambulans gelinceye kadar Yalçın’ın başını tutarak yanından bir an olsun ayrılmadı. Bir süre sonra olay yerine ambulans gelirken, polis memuru sağlık personeline yardım ederek Yalçın’ın ambulansa bindirilmesine de yardımcı oldu.
Civelek, Tarsus’ta bir polis merkezinde görevli olduğunu, istirahatli olduğu için Adana’ya geldiğini, metrodan indikten sonra önünde bir kişinin yere düştüğünü, kendisinin de müdahale ettiğini anlatarak, "Hem meslek hem de insanlık görevi olarak kayıtsız kalamadım. Biz polis oluğumuz için halka yardım için varız. Bu nedenle görevli olsam da olmasam da halkımıza hizmet ediyoruz. Arkadaş önümde düşünce yardım edip ambulans çağırdım. Bu arkadaşı hiç tanımıyorum. Sadece insanlık görevimi yaptım" dedi. Hastaneye kaldırılan Yalçın’ın sara nöbeti geçirdiği, sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.
(İHA)