BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Polislere ikinci şark tayini sürprizi

Emniyet, doğu-güneydoğu illerinden gelen talep ve ortaya çıkan "nitelikli" personel ihtiyacını gidermek amacıyla harekete geçti.

Abone ol

Daha önce bir kez şark görevini yapan ve batı illerinde 15 yılını dolduran polisler 2. bölge illerine tayin edilecek. Gönüllü olarak bölgeye gitmek isteyen polisler istedikleri illere atanacak.

Bugün gazetesinin "Polise ikinci şark görevi başlığıyla sürmanşetten verdiği habere göre tüm polisleri kapsayacak yeni uygulama bu yılki genel atamalarda hayata geçirilecek.

BU YIL BAŞLIYOR

Kamil Elibol imzalı haberde İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'nin 81 İl Valisi'ne gönderdiği genelgeden ayrıntılar yer aldı. 

Genelgede, "Daha önce 2. bölge illerde görev yapmış ve mesleğinde en az 15 yıllık birikimi olan, tecrübeli, bölgeyi tanıyan genel hizmet ve diğer branşlı personel de atama planlamasına dahil edilmiştir" denildi.

- Bu genelge, 2013 yılı genel atama döneminde 1. bölgeden 2. bölgeye ataması yapılacak tüm personeli kapsamaktadır.

GÖNÜLLÜYE TERCİH ŞANSI

- 2.bölge hizmetini daha önceden tamamlamış olan ve 2013 yılı genel atama dönemi itibariyle 1. bölgede üç yılı tamamlamış olanlar yönetmeliğin 24. maddesi kapsamında kendi isteğiyle (gönüllü olarak) ikinci bölge illerine yeniden atanmak isteyebilecektir. Bu kapsamdaki personel için tercih grubu ve sayısında herhangi bir sınırlandırma olmayacak.

  -Personel Emniyet Hizmetleri Sınıfı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği hükümlerine göre atanamayacağı yerleri tercih edemeyecek. Atanma talepleri hizmet gerekleri, kadro ve ihtiyaçlar çerçevesinde değerlendirilecek. Ancak, bu kapsamda ataması yapılan personel atandığı ilin hizmet süresini tamamlayacak.

Haberin tamamı için