BIST 10.644
DOLAR 32,19
EURO 35,13
ALTIN 2.508,90
HABER /  GÜNCEL

Polislerden Behzat Ç. usulü şiddet!

Ankara’da özürlü gencin kafasına tespihle vurdukları, ayağına basıp tekme attıkları ve kelepçeyle korkuttukları iddia edildi.

Abone ol

Behzat Ç. dizisinde bir komiseri canlandıran Erdal Beşikçioğlu’nun tespih salladığı, küfür ettiği, sorgu odasında kötü muamele uyguladığı sahneleri aratmayacak bir olay Ankara’da soruşturma konusu oldu.

Soruşturmaya konu suç duyurusu dilekçesinde, taksicilik yapan kardeşi Ferdi Alyurt’un şahit olduğu bir olay nedeniyle, 1 Kasım 2010’da saat 22.30-23.00 sıralarında ağabeyi Ümit Alyurt’u cep telefonundan arayan bir polisin, “Kardeşin ifade vermeye gelecek. Gelmezse seni alır ezerim, şimdi evine gelirim” dediği öne sürüldü. Dilekçede, Ümit Alyurt’un kardeşinin Antalya’da olduğunu söyleyerek telefonu kapattığı, ancak gece yarısından sonra evine gelen polislerin kendisini emniyete göqtürerek dövdükleri öne sürüldü.

Çifte soruşturma

Evinin içine kadar girip kocasını apar topar götüren polislere izin belgesi olup olmadığını soran Çiğdem Gülay Alyurt’a, “arama iznini yarın getiririz” denildiği öne sürülen dilekçede, Alyurt’un 18 yaşındaki zihinsel özürlü oğlu İbrahim Buğra Alyurt’un da aynı gün öğle saatlerinde evinin yakınlarında polislerce sıkıştırıldığı, ayağına basıldığı, tekme atıldığı, kafasına tespihle vurulup, kelepçe takılacağının söylenerek korkutulduğu öne sürüldü.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, suç duyurusu üzerine soruşturma başlatırken, Ankara Emniyet Müdürlüğü de olayla ilgili olarak muhakkik görevlendirdi.