BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Polisin paranoyası yaşlı kadını öldürdü

Evinde hastalandı... İlk yardım ekiplerinin çağrılmasına rağmen önce gelen polisin olayı yanlış anlaması sonucu öldü.

Abone ol

Norveç’te 6 yıldır oğlu Kutluay Tulum’un yanında yaşayan ve pazar günü hastalanan Döndü Tulum (63) ilk yardım ekiplerinin çağrılmasına rağmen önce gelen polisin olayı yanlış anlaması sonucu öldü.

Edinilen bilgiye göre, pazar günü kızı Canan Uçarlı'nın evinde kalan Döndü Tulum, öğle saat 11.30 sıralarında aniden öksürük krizine tutulup kusma belirtileri başlayap yere yığılınca ilk yardım ekiplerine haber verildi.

Canan Uçarlı'nın heyecanlı bir sesle yardım istemesinden şüphelenen ilkyardım merkezi görevlisi polisi haberdar edince polis ekibinin ambulanstan önce evin önüne geldiği kaydedildi. Ambulansın geciktiği gerekçesiyle dışarı çıkan Fedai Uçarlı polis aracı ile ambulansı görünce yanlarına gidip camları yumruklayarak "Annem içerde ölüyor, siz burada bekliyorunuz" deyince olay çıktığı kaydedildi.

Otomobilden inen polis ekibinin olay çıkardığı gerekçesiyle Fedai Uçarlı'yı yere yatırıp kelepçeledi. Evden dışardaki sesleri duyan Canan Uçarlı da dışarı çıkınca polis onu da yere yatırıp kelepçeledi. Olay büyüyüp komşular da işe karışıp polise daha da sert tepki gösterip yardım istedi. 7 polis otosu daha evin önüne geldi.

Bu arada içeri giren ilk yardım ekibi Döndü Tulum’un öldüğünü tespit etti. Yapılan kalp masajı ve diğer ilk yardım çalışmalarınun fayda vermediği bildirildi. Kız kardeşinin haber vermesiyle yarım saat uzaklıkta oturduğu semtten gelen oğlu Kutluay Tulum "Telefon kayıtlarına göre 11:31 de ambulans çağrılmış. Polis 11:50"de geliyor ama ambulansın gelmediği polis kayıtlarından da anlaşılıyor" dedi.