BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  DÜNYA

POLİSİN ÇABASI KADINI KURTARMAYA YETMEDİ

Aksaray’da, düştüğü sulama kanalında sürüklenen kadın, suya atlayan polis tarafından kurtarıldı. Ancak hastaneye kaldırılan kadın hayatını k...

Abone ol

Aksaray’da, düştüğü sulama kanalında sürüklenen kadın, suya atlayan polis tarafından kurtarıldı. Ancak hastaneye kaldırılan kadın hayatını kaybetti.
Olay bugün öğle saatlerinde Aksaray’ın merkeze bağlı Zafer Mahallesi 26. Cadde de meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Devlet Su İşleri’nin (DSİ) sulama kanalının üzerinde bulunan köprüden geçen ve ismi belirlenemeyen bir kadın, bilinmeyen bir nedenle sulama kanalına düştü. Kanaldaki suyun akıntısına kapılan kadın hızla sürüklenirken, çevreden kadını gören vatandaşlar polis ve 112 ekiplerini aradı. Bu sırada kadını gören Kadir Aykanat (26) suya atlayarak kadını kurtarmak istedi. Uzun bir süre kadınla beraber sürüklenen Aykanat’ta boğulma tehlikesi geçirince çevredeki vatandaşların attığı iple kurtuldu. Bu sırada olay yerine ilk giden Asayiş Şube Müdürlüğünde görevli polis memuru Celal Demirci (33), tereddüt etmeden kadını kurtarmak için hemen su kanalına atladı. Kadınla beraber bir süre sürüklenen polis memuru kadını kanal kenarına çıkarmayı başardı. Ambulansta yapılan ilk müdahalesinin ardından Aksaray Devlet Hastanesi’ne kaldırılan kadın tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Polis memuru Celal Demirci, olay yerine geldiğinde suya atlayarak kadını dışarı çıkardığını anlatırken, boğulma tehlikesi geçiren Kadir Aykanat ise kadının kendini suya bıraktığını iddia etti. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.
(İHA)