BIST 10.674
DOLAR 32,18
EURO 34,93
ALTIN 2.423,46
HABER /  DÜNYA

GÖSTERİCİLER, KALDIRILAN KÖPRÜYE TIRMANDI

Kendilerine Antikapitalist Müslüman Gençler adını veren bir grup, polisin yaptığı müdahalenin ardından kaldırılan Galata Köprüsü’ne tırmandı...

Abone ol

Kendilerine Antikapitalist Müslüman Gençler adını veren bir grup, polisin yaptığı müdahalenin ardından kaldırılan Galata Köprüsü’ne tırmandı.
Kendilerine Antikapitalist Müslümanlar adını veren ve aralarında kadınların da bulunduğu bir grup, ölen işçiler ve kimsesizler için Fatih Camii’nde gıyabi cenaze namazı kıldı. Antikapitalist Müslüman Gençler adına yapılan basın açıklamasının ardından grup sloganlar eşliğinde Eminönü Yeni Cami önüne yürüdü. Burada Galata Köprüsü’ne çıkmak isteyen gruba polis gaz bombasıyla müdahale etti. Müdahalenin ardından dağılan göstericiler, bir süre sonra yeniden toplanarak köprünün sağ şeridinden yeniden yürüyüşe geçti. Yapılan görüşmelerin ardından grubun köprünün ortasına kadar yürümesine izin verildi. Köprü üzerinde bulunan Halkın Kurtuluş Partisi üyeleri de grupla bir araya gelerek, karşılıklı bayrak değişimi yaptı. Grup daha sonra köprünün kaldırılan bölümüne kadar yürüdü. Bu sırada köprünün havaya kaldırılmış olan bölümüne tırmanan göstericiler, flamalarını astı.
(İHA)