BIST 10.277
DOLAR 32,30
EURO 34,80
ALTIN 2.401,97
HABER /  GÜNCEL

Polisin bu tavrı Mehtap'ı öldürdü

25 yaşındaki Mehtap Civelek’in polisin ‘vurdum duymaz tavrına’ kurban gittiği ailesi tarafından iddia edildi

Abone ol

Çağrılı koruma hakkı bittiği gün eşi tarafından öldürülen 25 yaşındaki Mehtap’ın ailesi, kızlarının kaçırılmasının ardından başvurdukları polisin ilgisiz davranmasından şikâyet etti.

Boşanma davası açtığı eşi Volkan Civelek tarafından kaçırılarak öldürülen 25 yaşındaki Mehtap Civelek’in ölümüne ihmaller zincirinin neden olduğu ortaya çıktı. Genç kadının avukatı Muharrem Karaoğlan, “Eğer zamanında müdahale edilseydi Mehtap bugün hayattaydı. Tek sebep ihmaldir” sözleriyle cinayete tepki gösterdi.

POLİSİN TAVRINA KURBAN GİTTİ

Milliyet'ten Gökhan Karakaş'ın haberine göre, Kocaeli’nin Gebze İlçesi’nde geçen cumartesi günü öldürülen 1 çocuk annesi 25 yaşındaki Mehtap Civelek’in polisin ‘vurdum duymaz tavrına’ kurban gittiği belirtildi. Genç kadını ölüme götüren süreç ise şöyle gelişti;

Mehtap Civelek, 12.07.2012 tarihinde Kadıköy Asayiş Büro Amirliği’ne başvurarak çağrılı koruma talep etti. Civelek, ertesi gün de Kadıköy 2. Aile Mahkemesi’ne başvurarak koruma kararı talep etti. Mahkeme de bu talebi yerinde gördü ve uzaklaştırma, iletişimin yasaklanması ve silah ve benzeri araçların Volkan Civelek tarafından zabıtaya teslimi gibi koruma tedbirlerinin uygulanmasına karar verdi.

SİZ FAZLA ARKA SOKAKLAR İZLİYORSUNUZ

5 Eylül 2012’de eşinin içinde bulunduğu servis aracını takip edip durdurmaya çalışan Volkan Civelek’i telefonla çağrılan polisler engelledi.

Ancak geçen perşembe günü adliyeye ifade vermeye gidecek olan genç kadın, iş yeri çıkışı eşi tarafından kaçırıldı. Bunun üzerine genç kadının ailesi de hemen emniyete koştu. ÜmraniyeAtakent Polis Karakolu’na giden aile üyeleri, kızlarının can güvenliğinden endişe ettiklerini ve cep telefonu sinyaliyle yerlerinin tespit edilerek kızlarının kurtarılmasını istedi. Ancak iddiaya göre polisler “Siz fazla ‘Arka Sokaklar’ dizisini izliyorsunuz. Sinyal izlemek için Ankara’dan onay lazım” diyerek aileyi geri çevirdi.

19 Ocak günü öğle saatlerinde izlenmesi istenen telefondan ağabey İbrahim Bülbül’ü arayan Volkan Civelek, “Dilovası’ndaki ormanlık alandan arıyorum. Gel kardeşinin cesedini al” dedikten sonra başından vurduğu eşinin cansız bedenini özel bir hastanenin önüne bırakıp kaçtı.

FACEBOOK SAYFASINDA YAZMIŞTI

Mehtap Civelek’in şiddet gördüğü evi terk etmesinden kısa bir süre sonra Volkan Civelek tarafından açıldığı iddia edilen Facebook hesabının duvarında silah resimleri ve bazı sözler yer alıyor. Paylaşılan fotoğraflardan birinde Volkan Civelek elinde bir silah tutuyor. Bu fotoğrafın altında ise “Taşımasını da biliriz, sıkmasını da...” yazıyor. Volkan Civelek ise emniyette verdiği ifadesinde son iki aydır eşiyle tekrar telefonla konuşmaya başladığını ve barışmaya çalıştıklarını anlatarak ‘Kaçırmadım kendi isteğiyle geldi’ diye konuştu.