BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Polise Aleviliği, Alevi dedeleri anlatacak

Tunceli Emniyet Müdürü Hayati Yılmaz polislerin Aleviliği, Alevi dedelerinden dinleyerek öğreneceklerini söyledi

Abone ol

Tunceli Emniyet Müdürü Hayati Yılmaz, Hacı Bektaşı Veli Kültürünü Yayma ve Yardımlaşma Derneği Tunceli Cemevi ile beraber düzenleyecekleri ''Alevi İnanç ve Kültürü'' konulu seminerle personeli bilgilendireceklerini söyledi.

Yılmaz, makamında basın mensuplarına yaptığı açıklamada, bir buçuk ay önce Tunceli'ye atandığını ve vatandaşa daha kaliteli hizmet sunmak için vatandaşları tanımak gerektiğini belirtti. Alevilikle ilgili bir seminer tertiplediklerini açıklayan Yılmaz, şöyle konuştu:

''Basın mensuplarının da aramızda olmasını arzu ettik. Bir buçuk ay önce buraya atandım. Tunceli halkına güvenlik hizmeti sağlanmasını yönetmekle yükümlüyüm. Tespit ettiğime göre personelimin önemli bir kısmı Tunceli halkını çok iyi tanımıyor. Tanıyanlar da yanlış tanıyor. Tunceli halkı çoğunlukla Alevi vatandaşlarımızdan müteşekkil. Aleviliği tanımadan Tunceli halkına kaliteli hizmet sunma imkanın olmadığını düşündük. Arkadaşlarımızla birlikte karar verdik. Kendi personelimize birinci ağızdan Alevi dedelerimizden Aleviliği anlattıracağız kısmet olursa. Buradaki amaç, çok pahalı bir hizmet yürütüyoruz. Halkımızın cebinden çıkan paralarla güvenlik hizmeti sağlanıyor. Devasa rakamlar var karşımızda. Biz bu kadar pahalı hizmeti halkımıza yansıtmak durumundayız. Arzumuz öyle olmalı. İyi tanımadan bu iş olmaz. Halkımızı personelimiz inşallah iyi tanıyacak ve daha kaliteli hizmet sunacak. Arzumuz budur.''

Cemevi ile beraber seminer düzenlediklerini ifade eden Emniyet Müdürü Yılmaz, şunları kaydetti:

''Bu konuyla alakalı elbette ilk temas kurulacak yer Cemevimizdi. Cemevimize bıraktık inisiyatifi. Onlar kendi takdir ettiği kişilerle Aleviliği anlatacaklar. Eşleriyle beraber personelimizin katılmasını istiyoruz ama sadece biz davet ettik. Cemevi takdir edecek kimlerin Aleviliği takdim edeceği, anlatacağı konusunu. Yarın orada bir konuşmam olacak arkadaşlarımıza, kendi personelimize hitaben. Sayın Valimiz katılacak. Benim tabii Tunceli ilinin genel politikasıyla alakalı bir yükümlülüğüm yok. Kendi hizmet dalımla ilgili yükümlülüğümü yerine getirmeye uğraşıyorum. Kaliteli güvenlik hizmeti sunmak derdim. Düzenlediğimiz seminerde de inşallah bunu görüşeceğiz.''

Yılmaz, yarın Tunceli Cemevi ve İl Emniyet Müdürlüğünün işbirliğiyle İl Kültür Müdürlüğü Konferans Salonunda Emniyet Müdürlüğü personeli ve eşlerine iki oturumda ''Alevi İnanç ve Kültürü'' konulu bilgilendirme semineri düzenleneceğini kaydetti.