BIST 10.046
DOLAR 32,40
EURO 34,54
ALTIN 2.384,39
HABER /  GÜNCEL

Polis KCK'dan yardım istedi iddiasına yanıt

1 Kasım'da olay çıkmaması için KCK'dan yardım istendiği iddiasına Diyarbakır Emniyeti'nden açıkama geldi

Abone ol

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü, bir gazete yayımlanan "kamu düzenini sağlamak için KCK’dan yardım istenildiğine" ilişkin iddianın asılsız olduğunu açıkladı.

Zaman gazetesinde bugün yer alan "Kamu düzenini sağlamak için KCK’dan kim yardım istedi?” başlıklı haberine Emniyet'ten cevap gecikmedi.

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, bugün bir gazetede yer alan "Kamu düzenini sağlamak için KCK’dan kim yardım istedi?” başlıklı haberde Emniyet Müdürü Halis Böğürcü’nün DTK Eşbaşkanı Hatip Dicle'yi arayarak, 1 Kasım'da olay çıkarılmaması ricasında bulunduğuna dair yer alan iddianın yalan olduğu belirtildi.

HATİP DİCLE İLE ZAMAN ZAMAN GÖRÜŞÜLÜYOR

Zaman gazetesi iddiayı doğru gibi gördü

Zaman gazetesi, Cemil Bayık'ın bu yöndeki iddiasına geniş yer ayırmıştı. Paralel yapılanmaya yönelik tasfiyenin PKK'ya yaradığını savunan gazetenin haberinde "Ağustos ayında şehit edilen 2 polisin, pazarda eşiyle birlikte alışveriş yaparken haince öldürülen astsubayın, Kobani olaylarında öldürülen 14 vatandaşın katillerini yakalayamayan emniyetin, sokaklarda huzuru sağlamak için KCK’dan medet ummasına artık şaşırmıyoruz." ifadelerine yer verilmişti.

Kadim kültürlerin beşiği Diyarbakır'da huzur ve güvenliğin devamı için kamu ve özel sektörün yanı sıra sivil toplum kuruluşları temsilcileri, kanaat önderleri gibi tüm kesimlerin beraberinde DTK Eşbaşkanı Hatip Dicle ile de zaman zaman görüşüldüğüne yer verilen açıklamada, şöyle denildi:

GÖRÜŞMELERDE HABERDE İDDİA EDİLEN HUSUS KESİNLİKLE GEÇMEMİŞTİR

"Ancak yapılan bu görüşmelerde, haberde iddia edildiği gibi bir husus kesinlikle geçmemiştir. Belirli odaklar tarafından sistematik bir şekilde yapılan gerçek dışı ve yalan haberlerle, İl Emniyet Müdürümüz Halis Böğürcü nezdinde Emniyet Müdürlüğümüzü kamuoyunda olumsuz ve başarısız gösterme çabalarının olduğu bilinmektedir. Tamamen yalan ve gerçek dışı olan bu haberin de aynı odaklar tarafından olumsuz algı oluşturmak amacıyla sunulan bir haber olduğu değerlendirilmektedir."