BIST 10.182
DOLAR 32,14
EURO 35,01
ALTIN 2.460,89
HABER /  GÜNCEL

Polis kaçıran teröriste müebbet

Polis kaçırma suçundan yargılanan biri Irak uyruklu, terör örgütü PKK üyesi 2 sanık, ağırlaştırılmış müebbet ile toplam 62 yıl hapis cezası aldı.

Abone ol

Şırnak'ın İdil ilçesinde 4 yıl önce polis memuru Hakan Açıl'ın kaçırılmasının yanı sıra çeşitli tarihlerde nitelikli yağma ve BOTAŞ petrol boru hattına saldırı eylemlerini gerçekleştirdikleri gerekçesiyle yargılanan biri Irak uyruklu, terör örgütü PKK üyesi 2 sanık, ağırlaştırılmış müebbet ile toplam 62 yıl hapis cezası aldı.

Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen karar duruşmasına, tutuklu sanıklar Sedat Oğul ve Irak uyruklu Bahtiyar Ali ile tutuksuz yargılanan sanıklar Nevzat Özdemir ve Yaşar Oğul hazır bulundu.

Sanıklar Oğul ve Ali, mahkeme heyetine 8 sayfadan oluşan yazılı savunmasını verdi. Sanık Ali, savunmasında, 1999 yılında terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın yakalanışının ardından terör örgütüne katıldığını anlattı.

Terör örgütüne ait kamplarda askeri ve siyasi eğitim gördüğünü belirten Ali, ''Ben yakalandığımda Türkçe bilmediğim için bütün evrakları anlamadan imzaladım. Ben örgüt üyesiyim, ama Türk Devleti'ne karşı eylemde bulunmadım. PKK'ya katıldığım için pişman değilim'' dedi.

Mahkeme heyeti, verdiği kısa bir aranın ardından sanıklar Oğul ve Ali'yi TCK'nın ''Devletin birliğini ve ülkenin bütünlüğünü bozmak'' suçunu kapsayan 302. maddesi uyarınca birer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı.

Mahkeme, sanık Oğul için ayrıca ''adam kaçırma'', ''nitelikli yağma'', ''izinsiz patlayıcı madde ve ruhsatsız silah bulundurmak'' suçlarından 42 yıl hapis cezası ile 100 bin TL para cezası verilmesini kararlaştırdı.

Irak uyruklu sanık Ali de aynı suçlardan 20 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Mahkeme ayrıca, tutuksuz yargılanan sanıklar Nevzat Özdemir ve Yaşar Oğul'u da TCK'nın ''Terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etmek'' suçunu içeren 314/2. maddesi uyarınca 6'şar yıl 3'er ay hapis cezasına çarptırdı.