BIST 10.051
DOLAR 32,37
EURO 34,80
ALTIN 2.405,13
HABER /  GÜNCEL

Obama Malatyada afiş oldu

ABD Başkanı Barack Hüseyin Obama'yı, Türkiye'yi ziyaretinde sözünü ettiği kayısı ile birlikte gösteren resimlerin bulunduğu afişler, bilboardlara asıldı.

Abone ol

ABD Başkanı Barack Hüseyin Obama'yı, Türkiye'yi ziyaretinde sözünü ettiği kayısı ile birlikte gösteren resimlerin bulunduğu afişler, bilboardlara asıldı.

Afişlerin üzerinde, Başkan Obama ve kayısı resimlerinin yanı sıra ''Onlar beğenilmeyi hak ediyorlar, hatta daha fazlasını'' yazısı yer alıyor.

Bu arada, Malatya Valiliği tarafından bastırılan ve üzerinde Obama ile kayısı resmi bulunan kartpostallar da Soykan Parkı'nda açılan stantta satışa sunuldu.

Kartpostalın üzerinde ''Haklısınız Mr. President! Sizin de işaret ettiğiniz gibi onlar, kesinlikle beğenilmeyi ve tavsiye edilmeyi hak ediyorlar. Ama sadece Avrupalılara değil. Amerikalılara, Asyalılara, Afrikalılara kısacası biricik dünyamızın bütün insanlarına. Bir başka şekilde söylemek gerekirse 'Lütfen onlarla daha yakından tanışın. Ne kadar iyi dostlar olduklarını göreceksiniz' diyoruz. Sahi kayısı çiçeklerinin yani o güzel çiçeklerin ne renk olduğunu hatırlıyor musunuz? Fazla düşünmeyin, haydi kendinize beyaz bir sayfa açın'' yazıyor.

Kartpostalın arkasında da ''Bu kartı size sizi sevdiğimizi bilmeniz için gönderiyorum'' ifadesi yer aldı.

Barack Obama'nın Türkiye ziyareti sırasında üniversite öğrencileri ile bir araya geldiği toplantıda, ''Çatışma bölgelerine askerlerini gönderen NATO üyesi bir Türkiye, niye Malatya kayısısını Avrupa ülkelerine satamasın'' demesi üzerine Malatya Valiliğinin yürüttüğü 91 Bin Dev Öğrenci Projesi kapsamında bir kampanya başlatılmış, Malatya'daki ilköğretim ve liselerde okuyan 91 bin öğrencinin Obama'ya kartpostal göndermesine karar verilmişti.