BIST 10.337
DOLAR 32,23
EURO 34,76
ALTIN 2.460,64
HABER /  GÜNCEL

PKKnın yeni infaz listesi

Terör örgütü PKK kendisine muhalif Kürt aydın istemiyor. Kandil'deki toplantıda örgüt infaz kararı aldı.

Abone ol

Terör örgütü PKK'ya muhalif görüşleriyle bilinen bazı internet sitelerinin iddiasına göre, PKK yöneticileri özellikle Avrupa'da yaşayan ve düşüncelerini kamuoyuyla paylaşan kişilerin susturulmasını istedi.

İddiaya göre Kandil'deki örgüt kampında düzenlenen toplantıda bu kişilerin öldürülmesi kararlaştırıldı. Listede adı bulunanlar arasında sosyolog İsmail Beşikçi, Kürt siyasetçiler Kemal Burkay ve İbrahim Güçlü ile örgütün muhalif isimlerinden Selim Çürükkaya var.

ÖLÜMDEN KILPAYI KURTULDUK

Bu söylentilerin sıklaşmsı üzerine bir internet sitesine açıklama yapan Selim Çürükkaya, bir saldırıdan son anda kurtulduğunu ileri sürdü.

"8 Şubat'ta saat üçe doğru eşim ve çocuğumla birlikte evden çıkarken, bizi izleyenleri farkettik. Durakta imdadımıza yetişen otobüse atlayarak tesadüfen kurtulduk. Bir kitap yazdığım ve yayınladığım için öldürülme tehdidi altındayım. Kürt, Türk ve Alman aydınlarına basın yayın organlarına ve Almanya'nın yetkili kurumlarına sesleniyoruz. Ölüm tehlikesi altında bekliyoruz. Sesimizi duyun"

Çürükkaya'nın ardından PKK muhalifi internet sitelerinden nasnamenin yazarı Halis Açar da İsviçre'nin Basel kentinde saldırıya uğradığını söyledi.