BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

PKK'nın son oyununa bakın!

Terör örgütü PKK'nın hedefinde şimdi de korucular var. Bakın örgüt şimdi de nasıl bir oyun içinde...

Abone ol

Terör örgütünün korucuların silahlarını çalarak üzerlerinde baskı kurmayı hedeflediği ortaya çıktı.

Hakkari’de son 4 gün içerisinde 3 köy koruyucusunun evine hırsız girdi. Bir Kalaşnikof silahı ve 100 kalaşnikof mermisi çalındı.

Korucular rahatsız… Hakkari Yenimahalle’de köy koruculuğu yapan H.Ç’nin görev silahı kaleşnikof, 4 şarjörü ile 17 Temmuz’da evine giren kimliği belirsiz kişiler tarafından çalındı. Olaydan 3 gün sonra ise Bulak Mahallesi’nde korculuk yapan N.A’nın evine giren kimliği belirsiz kişiler evdeki 100 kaleşnikof mermilerini alarak kayıplara karıştı. Kimliği belirsiz kişilerin bu kez hedefi 21 Temmuz günü Gazi Mahallesi korucusu olan F.A oldu. Sabaha karşı evin camını zorlayarak içeri giren kimliği belirsiz kişiler fark edilince hiçbir şey alamadan kayıplara karıştı. Hırsızlık olaylarının korucuların adreslerine yönelik olması güvenlik güçlerini harekete geçirdi.

‘DEVLET YAPTI’ YALANIYLA PROVOKASYON

Terör örgütünün son zamanlarda koruculuk sisteminin kaldırılmasına yönelik propaganda yaptığı istihbarat raporlarına yansıdı. Silahlarını kaybeden korucuların görevlerinden uzaklaştırıldığı için örgütün bunu kullanmaya çalıştığına dikkat çekildi.
Güvenlik güçlerine göre, bu sayede örgüt meslekten atılan koruculara yönelik yıldırmaya politikası izleyecekti. PKK çaldığı bu silah ve mermileri muhtemel suikast veya saldırı eylemlerinde kullandıktan sonra ‘devlet yaptı’ yalanıyla provokasyon yapacaktı.