BIST 10.015
DOLAR 32,38
EURO 34,72
ALTIN 2.433,63
HABER /  GÜNCEL

PKK'nın şah damarına büyük darbe!

MİT, jandarma ve polisin birlikte yaptığı operasyonda, Diyarbakır'da PKK'ya büyük bir darbe daha indirildi!

Abone ol

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde düzenlenen operasyonlarda, piyasa değeri 78 milyon 832 bin lira olan 530 bin 494 kök kenevir bitkisi ile 3 ton 769 kilogram esrar maddesi ele geçirildi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN!

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’nün 18 Temmuz 2012’den beri terör örgütü PKK’ya yönelik gerçekleştirdiği operasyonlar devam ediyor. 18 Temmuz’daki operasyonda ele geçirilen 2 milyon 958 bin 353 kök kenevir bitkisi ile 1 ton 117 kilogram esrar maddesinin ardından güvenlik güçleri terör örgütünün finans kaynağına bir darbe daha indirdi.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü tarafından önceki gün gerçekleştirilen operasyonlarda piyasa değeri 78 milyon 832 bin lira olan 530 bin kök kenevir bitkisi ile 3 ton 769 kilogram esrar maddesi ele geçirildi.

Konuyla ilgili Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü önünde bir açıklama yapan Diyarbakır Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, Emniyet Müdürlüğü’nce 31 Temmuz 2012 günü PKK/KCK terör örgütünün kurulduğu yer olan Lice ilçesi Ziyaret köyü çevresinde bulunan 69 dönümlük alanda kenevir ekimi yapılan yerler ile şahıslara yönelik havadan ve karadan operasyon düzenlediklerini söyledi. Yapılan operasyonlarda 530 bin kök kenevir bitkisinin tespit edilerek imha edildiğini belirten Sağlam, toz ve kubar olmak üzere toplam 3 ton 769 kilogram esrar maddesinin ele geçirildiğini ifade etti.

Sağlam ayrıca, yapılan operasyonlarda 2 adet 7,65 milimetre çapında tabanca, şarjör ve mermiler ile 1 adet pompalı tüfeğin ele geçirildiğini kaydetti. Operasyonlarda E.T. ile H.D. isimli iki kişinin gözaltına alındığını aktaran Sağlam, “18 Temmuz’dan günümüze kadar aralıksız yürütülen bu operasyonlar zinciri ile PKK/KCK terör örgütü organizesinde yapılan uyuşturucu madde ekimi ve ticaretine tarihin en büyük darbesi vurulmuş, ele geçirilen uyuşturucu madde miktarı ve bu miktarın tekabül ettiği parasal değer olarak da tarihi bir rekora imza atılmıştır. Bölücü örgüt terörün finansmanı konusunda gerek Avrupa’da, gerekse ülkemizde düştüğü mali çıkmazı aşabilmek için her yıl artan bir oranda Hint keneviri ekilmesini teşvik etmekte, gerçekleşen operasyonların başarısını ise basın yayın organlarında çıkardığı haberlerle akamete uğratmaya çalışmaktadır.

Örgüt üst düzey yöneticileri, her ne kadar inkar etseler de yapılan operasyonları çaresizce izlemekte ve düştükleri bu durum gerekçesiyle birbirlerini eleştirmektedir. Emniyet birimlerince yürütülen başarılı operasyonları engellemek amacıyla ekim yapılan alanlara mayın döşendiği ve devlet bir daha buralarda operasyon yapamaz düşüncesini yaymaya çalışan örgüt ve müzahir kitleye, kanunsuzluğa nerede olursa olsun müsaade edilmeyeceği mesajı verilmiştir” dedi.