BIST 10.806
DOLAR 32,20
EURO 34,96
ALTIN 2.429,38
HABER /  GÜNCEL

PKK'nın roketi evin çatısına saplandı

PKK'nın Jandarma Komutanlığı'na attığı 3 roketatardan ikisi patladı ancak biri bir hafta boyunca bulunamadı, sonunda...

Abone ol

Hakkari'nin Çukurca İlçesi’nde PKK’lılar tarafından İlçe Jandarma Asayiş Bölük Komutanlığı’na düzenlenen roketatarlı saldırıda patlamayan roket mermilerinden biri yakında bulunan bir evin çatısına saplanmış olarak bulundu. Evin çatısında patlamamış olarak duran roketin imha edilmesi için Hakkari’den bomba uzmanları çağrıldı.

Çukurca İlçesi girişinde bulunan Jandarma Asayiş Bölük Komutanlığı’na 10 gün önce PKK’lı teröristler tarafından roketatarlarla saldırı yapıldı. Saldırıda atılan 3 roketten 2’si patlarken, patlamayan diğer roketin ise nereye düştüğü bulunamadı.

Yapılan bir haftalık çalışma sonucunda kayıp olan roket mermisi saldırının gerçekleştirildiği bölüğün yanında Yeşil Tepe Mahallesi’nde Abdulrezzak Berrak adlı vatandaşın evinin çatısına saplanmış olarak bulundu. Roket mermisinin patlama ihtimaline karşı evdekiler tahliye edildi.

Evin etrafında polis geniş güvenlik önlemi alırken, Hakkari Emniyet Müdürlüğü’nden bomba uzmanları çağrıldı. Bomba uzmanlarının evin çatısına saplanan roket mermisini çıkardıktan sonra imha edeceği belirtildi.