BIST 10.740
DOLAR 32,20
EURO 35,02
ALTIN 2.514,97
HABER /  GÜNCEL

PKKnın kaçırdığı polis evlendi

Şırnak'ta PKK tarafından kaçırıldıktan 110 gün sonra bırakılan polis memuru evlendi

Abone ol

Şırnak'ın İdil ilçesi yakınlarında yol kesen bir grup terörist tarafından 2005 yılında kaçırılan ve 110 gün rehin tutulduktan sonra serbest bırakılan polis memuru Hakan Açıl, memleketi Eskişehir'de evlendi.

Bir düğün salonunda düzenlenen törende Semra Kalaycı (23) ile evlenen Hakan Açıl (31), AA muhabirine, zor günleri geride bıraktığını ve bunları hatırlamak istemediğini belirterek, bu günleri gördüğü için çok mutlu olduğunu söyledi.

Baba Muammer Açıl da oğlunun mürüvvetini gördüğü için çok mutlu olduğunu ifade ederek, ''Şehit evlatlarımızın haberlerini aldıkça çok üzülüyoruz. Bu acıyı paylaşıyoruz. Oğlumun bu mutlu gününe tanık olduğum için bahtiyarım'' diye konuştu.

Olay

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde görev yapan polis memuru Hakan Açıl, Cizre'de görevliyken, Şırnak'ın İdil ilçesi ile Mardin'in Midyat ilçesi karayolu arasındaki Mağara köyü yakınlarında 9 Ekim 2005'te yol keserek araçları durduran bir grup terörist tarafından kaçırılmıştı. Hakan Açıl, İnsan Hakları Derneği ve İnsan Hakları ve Mazlumlar için Dayanışma Derneği üyelerinden oluşan heyetin girişimleri sonucu 27 Ocak 2006'da Kuzey Irak'tan alınarak Türkiye'ye getirilmişti.