BIST 10.657
DOLAR 32,13
EURO 34,94
ALTIN 2.433,56
HABER /  GÜNCEL

PKK'nın çekilmesinden ilk görüntü

PKK harekete geçti, sınıra doğru yol almaya başladı. Termal kameralara yakalanan grupların görüntülerine Akşam gazetesi ulaştı.

Abone ol

6-7 kişilik PKK grubu çekilirken termal kameralarca görüntülendi. İşte 9 saatlik yaya yolculuktan çarpıcı bir kare

KCK Yürütme Konseyi Başkanı Murat Karayılan, 25 Nisan'da Kandil'de düzenlediği basın toplantısında, sınır dışına çekilme sürecinin 8 Mayıs'ta başlayacağını duyurmuştu. Açıklamanın ardından kırsal alanda yaşayan PKK'lıların harekete geçtiği görüldü. Kaldıkları mağaralardan çıkarak çekilme hazırlıkları yapan PKK'lılar, gece karanlığında sınıra doğru hareket etmeye başladı. 

pkklilar.20130504090148.jpg

TEK SIRA 5 METRE ARAYLA
Akşam gazetesinin göre Hakkari kırsalından sınıra doğru hareket eden bir grup termal kameralara yakalandı. 6-7 kişilik gruplar halinde yürüdükleri görünen PKK'lı grup, güvenlik görevlileriyle karşılaşmamak için sarp alanları ve ağaçlık bölgeleri tercih etti. Tek sıra halinde ve aralarında yaklaşık 5 metre mesafe bırakarak yürüdükleri görünen PKK'lıların güvenlik nedeni ile gece karanlığında ilerledikleri ve ortalama 9 saat yaya olarak yol kat ettikleri öğrenildi.

KANDİL'E GERİ DÖNÜN ÇAĞRISI
ÇEKİLME sürecinde Kandil'den gelen ve güvenlik güçleri tarafından tespit edilen telsiz konuşmalarında PKK'lıların 8 Mayıs'ta aynı anda hareket ederek sınırı geçmeleri isteniyor.
ÖTE yandan istihbarat birimlerinin elde ettiği bir başka bilgiye göre de PKK komuta kademesi uzun yıllar Kandil'de kalmış, sonrasında örgütten ayrılarak 'eve dönmüş' bazı isimleri geri çağırma kararı aldı.