BIST 10.708
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,71
HABER /  GÜNCEL

PKK'nın başına şimdi kim geçti?

PKK'nın iki numaralı ismi Murat Karayılan'ın İran'da saklandığı yönünde iddialar ortaya atıldı

Abone ol

İstihbarat çevrelerinde dolaşan bilgilere göre, PKK'nın iki numaralı ismi Murat Karayılan'ın İran'da saklandığı tahmin ediliyor.

Bilindiği gibi Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Murat Karayılan için “İşin içinde bir şeyler var ama henüz açıklayabilmiş veya görebilmiş değiliz. Operasyon öncesinde ve sonrasında bu şahsa ait bir haber, bir ses, bir görüntü şu anda yayınlanmış değil. Nerededir, kimlerle beraberdir, ne yapmaktadır? demişti. O günden beri Karayılan'ın akıbeti iyice merak edilmeye başlandı.

KARAYILAN'IN BULUNABİLECEĞİ ADRESLER BELLİ

İstihbarat çevrelerinde Karayılan’ın İran’ın elinde olduğu ve bilinmeyen bir yerde saklandığı konuşuluyor. Kanal D’nin haberine göre Türk istihbaratı Karayılan’ın bulunabileceği adresleri belirledi ve bu adresler MGK’ya sunuldu.

İRAN İSTİHBARATI TÜRK İSTİHBARATINI DIŞLADI

MGK'da bilgilerin İran’a verilmesi ve operasyonu onların yapması kararlaştırıldı. İran bu bilgileri kullanarak Karayılan’ı gözetim altına aldı. Bu noktada İran istihbaratı, Türk istihbaratını dışlayarak Suriye istihbaratı ile işbirliğine gitti.

PKK'NIN BAŞINA 'BAHOZ' GEÇTİ

PKK’nın başına Suriye kökenli Bahoz kod adlı Ferman Hüseyin’i geçirildi. Başbakan Erdoğan’ın makam aracını otoyol kenarında durdurup İran Cumhurbaşkanı Ahmedinecad’la görüşmesinde de Karayılan konusunun ele alındığı iddialer arasında yer aldı.