BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,70
ALTIN 2.436,57
HABER /  GÜNCEL

PKKlıdan kan donduran ifade

Eylem hazırlığındayken yakalanan PKK’lı terörist öyle ifade verdi ki... Pişmanlık ifadeleri insanın kanını donduracak cinsten.

Abone ol

İstanbul’da PKK’ya yönelik düzenlenen operasyonda 3 ayrı ilçede, bazı işyeri ve araçlara yönelik 7 ayrı bombalama eylemi yapan 5 örgüt üyesi yakalandı. Teröristlerin bir kamu kuruluşuna eylem hazırlığında oldukları tespit edildi.

Parkta operasyon

Zanlılardan üçünün 11 Mart 2008 tarihinde Bahçelievler’deki bir parkta buluşarak eylem hazırlığındayken yakalandıkları ve üzerlerinde patlamaya hazır hale getiririlmiş el yapımı bomba bulunduğu açıklandı.

Zanlılardan M.A emniyetteki ifadesinde, “Eylem yapmak için belirlediğimiz marketin, ailemin alışveriş yaptığı yer olduğunu gördüm. Annem de patlamada sırasında markette olabilirdi, pişmanım. Bizi kandırdılar, kandırıldık” dedi.

Biri lise öğrencisi

Emniyet’teki işlemleri tamamlanan 5 kişi, Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne sevk edildi. Zanlılardan B.Y.’nin lise öğrencisi olduğu öğrenildi. Soruşturmayı yürüten savcı tarafından ifadeleri alınan zanlılar, “terör örgütüne üye olmak” ve “patlayıcı madde bulundurmak” suçlarından tutuklanması istemiyle mahkemeye sevk edildi.

‘AİLELER DİKKATLİ OLSUN’

Terör örgütünün dağ kadrosunda yetiştirip İstanbul’a eylem için gönderdiği elemanlarının büyük bölümünün yakalandığına ya da teslim olduğuna dikkat çeken polis yetkilileri, örgütün bunun üzerine normal vatandaşları kullanarak bu tür eylemler gerçekleştirmeyi amaçladığını ifade ederek ailelerin duyarlı olmasını istediler. Polisteki işlemleri biten biri lise öğrencisi 5 zanlı, Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne gönderildi.