BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

PKK'lı Duran Kalkan: Eller tetiğe gitmedi

Son haftalar içinde birçok saldırı yapan PKK'nın Kandil'deki yöneticilerinden Duran Kalkan'dan çok konuşulacak açıklamalar geldi.

Abone ol

PKK'lı Duran Kalkan, "400 hedef vuruldu, binlerce gözaltı oldu. Bunlara karşı gerillanın misliyle misilleme hakkı var. Gerilla elini tetiğe atmadı." dedi.

PKK'ya yakınlığıyla bilinen TV kanalı Med Nuce'ye konuşan Duran Kalkan, ''Aslında bizim orduyla çatışmak gibi bir planımız yoktu. Paradigmamız, stratejimiz öyle değil. Orduyu üzerimize saldırtmasaydı, 'bir gecede 400 hedefi vurduk' diye övünmeseydi gerillanın orduyla çatışacağı bir durum yoktu.'' ifadelerini kullandı.

ÇATIŞMAYI PKK'NIN BAŞLATTIĞINI İSPATLAYAMAZLAR

Ateşkes çağrılarına ilişkin soruya Kalkan, 'Evet, HDP biraz aktif hale geldi. CHP de öyle. Bazı demokratik çevreler çağrılar yapıyor. "Taraflar eski duruma dönsünler, tetikten eli çeksinler" diyorlar. Biz bunları izliyoruz, değer de biçiyoruz. Fakat bu çatışma bizden gelişmedi. Bunu kimse ispatlayamaz. Ortada Amed ve Suruç katliamı var, bu kadar tutuklama ve baskı var. Bunlar görülmeyecek ve "PKK şu eylemi yaptı" denilecek. Bunlar yalandır. Tayyip Erdoğan'la Ahmet Davutoğlu sıkışmış şimdi de PKK'nin nasıl çatışmayı başlattığını çalışıyor, ama bunu ispatlayamaz." cevabı verdi.

"GERİLLA HENÜZ ELİNİ TETİĞE ATMIŞ DEĞİL"

Duran Kalkan, "Gerilla henüz elini tetiğe atmış da değildir. Yaptıkları sınırlı bir misillemedir. İlk gecede 400 hedefi vurduğunu Başbakan olarak Ahmet Davutoğlu söyledi. Her birine karşı bir misilleme düşünürsek, gerillanın 400 misilleme hakkı vardır. Bunu herkes bilmelidir. Ondan sonra iki-üç bin kişi gözaltına alındı, tutuklandı. Bunların hepsi misliyle misillemeyi gerektiren hususlardır. O bakımdan gerillanın henüz daha silahı kullandığı yoktur. Elini tetiğe attığı yoktur." şeklinde konuştu.