BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  GÜNCEL

PKK'dan silah bırakmaya cevap

Barzani ve Talabani aracılığıyla PKK'ya silah bıraktırma girişimlerine terör örgütünün 2 numarasından yanıt geldi.

Abone ol

PKK'nın iki numaralı ismi Cemil Bayık, Erdoğan-Kılıçdaroğlu zirvesi ile Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'ın açıklamalarının "oyalama ve teslim alma politikası" olduğunu iddia etti. Bayık, "Direnişten başka seçenek yok" diye konuştu.

Terör örgütü silah bırakacak mı? Kuzey Irak'ta yürütülen temaslar ve Atalay'ın açıklamaları heyecan yarattı.

Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani’nin lideri olduğu Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) sözcüsü Azad Cündiyani, “Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani, ateşkes ilan etmesi konusunda ikna etmek amacıyla PKK ile görüşüyor. Türk ordusuyla PKK arasında çıkan çatışmalardaki kan duruncaya kadar Talabani’nin girişimleri devam edecek. Bu çabanın sonuçları yakın bir zamanda ortaya çıkacaktır” demişti. 

BAYIK: OYALAMA VE TESLİM ALMA

PKK yöneticilerinden Cemil Bayık, Erdoğan-Kılıçdaroğlu zirvesi ile Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay’ın “PKK’nın silah bırakması görüşmeleri yapılıyor” açıklamalarına yanıt verdi. Bayık'ın sözleri Radikal yazarı Cevdet Aşkın'ın bugünkü yer aldı. Fırat Haber Ajansı’nın Yeni Özgür Politika’ya dayanarak dün verdiği habere göre Bayık, “Bunlar oyalama ve teslim alma politikasıdır. Direnişten başka seçenek yok” dedi.

MUHATAP ÖCALAN

KCK Siyasi Komitesi’nin dün yaptığı açıklamada çok yönlü bir teslim alma ve tasfiye politikasının yürürlükte olduğu ileri sürülerek “Demokratik özerklik olmadan ne çözüm ne de barış olur” denildi. Fırat Haber Ajansı’nın dünkü haberine göre açıklamada “Sorun gerçekten çözülmek isteniyorsa adı konulmalıdır. Sorun Kürt sorunudur. Muhatap aranıyorsa muhatap bellidir. Önder Apo’suz hiçbir çözümün gerçekleşme şansı yoktur” ifadesine yer verildi.