BIST 9.791
DOLAR 32,51
EURO 34,93
ALTIN 2.434,29
HABER /  GÜNCEL

PKK'dan kritik kamu düzeni kararı

PKK çözüm sürecinde, hükümetin özellikle istediği “kamu düzeninin sağlanması” şartına karşılık gelecek önemli bir adım attı.

Abone ol

Örgütün gençlik yapılanması kitlesel eylemlerde yüz kapatma, halk otobüslerini yakma, kepenk kapattırma eylemlerine son verme kararı aldı.

Son yıllarda sokak eylemleriyle gündeme gelen PKK'nın gençlik yapılanması Yurtsever Demokratik Gençlik Hareketi’nin de yer aldığı Komalên Ciwan (Gençlik Topluluğu) 21-24 Kasım tarihleri arasında Kandil’de yaptığı toplantıda, eylem biçimlerinde değişikliğe gitme kararı aldı. 

HALKIN MALINA VE CANINA ZARAR VERME REDDEDİLECEK

Alınan kararda, kitlesel eylemlerde yüz kapatma, kitlenin içerisinden provokasyon girişiminde bulunma, halkın malına ve canına zarar verme, halk otobüslerini yakma, her eylemde kepenk kapattırma gibi eylem tarzlarının reddedildiği açıklandı. 

YÜZLERİNİ KAPATANLAR AJAN OLARAK DEĞERLENDİRİLECEK

Açıklamada “Bu tür girişimlerde bulunanların sömürgeci güçlerin ajanları olarak değerlendirileceği” de belirtildi. 

ÖCALAN'IN SÜRDÜRDÜĞÜ SÜRECE GÖRE KENDİNİ KONUMLANDIRACAK

Örgüte yakın Fırat Haber Ajansı’nda (ANF) yer alan açıklamada, gençliğin, Abdullah Öcalan’ın sürdürdüğü sürece göre kendini konumlandıracağı, kendini yürütülecek her türlü sürece hazır hale getireceği belirtildi.

KAMU DÜZENİ TARTIŞMASI

6-8 Ekim'de yaşanan Kobani eylemleriyle kesintiye uğrayan çözüm süreci yeniden normal seyrine dönerken, en çok tartışılan konuların başında “mutlak eylemsizlik” geliyordu. Hükümet çözüm sürecinde “Kamu düzeninin sağlanması” konusunda taviz vermeyeceğini belirterek, örgütten “mutlak eylemsizlik” istiyordu. Kandil, hükümetin bu talebiyle ilgili önemli bir karara vardı.