BIST 10.046
DOLAR 32,31
EURO 34,67
ALTIN 2.418,88
HABER /  GÜNCEL

PKK'dan devlet büyüklerine suikast planı

DİYARBAKIR'da PKK'nınn devlet büyüklerine yönelik sansasyonel suikast eylemi hazırlığı planı düzenlenen terör operasyonla çökertildi.

Abone ol

DİYARBAKIR'da aralarında kentte devlet büyüklerine yönelik sansasyonel suikast eylemi hazırlığında olan 1 kişinin de aralarında bulunduğu 16 PKK'lı tutuklandı.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekipleri, PKK/KCK terör örgütüne yönelik yaptığı çalışmalarda, aralarında kentte devlet büyüklerine sansasyonel suikast eylemi hazırlığında olan 1 kişinin de olduğu kırsal alandaki örgüt mensuplarına lojistik destek sağlayan, bomba yapımında kullanılan malzemeleri temin eden, milis, işbirlikçileri belirledi.

BELİRLENEN ADRESLERE OPERASYON

Belirlenen adreslere 8 gün boyunca operasyon düzenleyen polis, devlet büyüklerin eylem hazırlığında olduğu öne sürülen 1 kişi ile kırsal kesime aktarım sağlayan 7 kişi ile örgüte finans kazandıran 2 kişinin de aralarında olduğu bulunduğu 33 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerle birlikte 1 uzun namlulu silah, 2 tabanca, 2 av tüfeği, silahlara ait 103 mermi, 4 adet şarjör ele geçirildi.

Emniyet Müdürlüğü'ndeki soruşturmalarının ardından adliyeye sevk edilen 33 kişiden aralarında suikastçı olduğu belirtilen 1 kişinin de bulunduğu 16 şüpheli tutuklandı.