BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

PKK'dan Demirtaş'ın silah bırak çağrısına yanıt

PKK'dan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın 'amasız silah bırak' çağrısına "Değerli bir çağrı. Ne Türkiye ne de biz bu sorunu silahla çözebiliriz" cevabı geldi.

Abone ol

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın, “PKK 'ama'sız silah bırakmalı” çağrısına yanıt verdi. Bayık'ın cevabı kelimenin tam manasıyla 'kıvırmak' oldu.

Alman Welt am Sonntag Gazetesi'ne konuşan Cemil Bayık'a HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın, "PKK amasız silah bırakmalı" çağrısı soruldu.

Cemil Bayık 'çağrıya' şu karşılığı verdi;
-"Sadece o çağrı yapmadı. Bu çağrıyı biz değerli buluyoruz. Bize göre, ne Türkiye ne de biz bu sorunu silahla çözebiliriz. Sekiz kez tek taraflı olarak ateşkes çağrısı yaptık. Son seferinde ise güçlerimizi çekmeye başladık. Ancak Türkiye önce her şeyi erteledi, ardından inkar etti. Artık tek taraflı silahların susması olmayacak."

cemil-bayik.20150824095730.jpg

DEMİRTAŞ PKK'YA NE DEMİŞTİ?
Demirtaş'ın İzmir Tepekule Kongre Merkezi'nde basın temsilcileriyle yaptığı görüşmede şu ifadeleri kullanmıştı:
-"Yarın değil, şu saatte İzmir'den çağrı yapmak istiyorum, ölümlerin derhal durması lazım. PKK'nın 'amasız, ancaksız' silahlı, bombalı şiddet eylemlerini, şehirlerde, dağlarda durdurması lazım. Bizim açımızdan bunun alternatifi yoktur. 'Aması, ancağı' yoktur. HDP'nin demokratik siyaseti açısından mazereti yoktur. AKP'nin yaptığı, işlediği suçların hesapları asker, polisi öldürülerek sorulamaz. Onların tamamı bu ülkenin çocuklarıdır, bizim çocuklarımızdır, biz böyle görüyoruz."