BIST 10.337
DOLAR 32,27
EURO 34,74
ALTIN 2.399,87
HABER /  GÜNCEL

PKKdan 10 kişilik suikast timi

Terör örgütü ses getiren eylem hazırlığında. Suikast timleri Yunanistan üzerinden Avrupa'ya geçti.

Abone ol

Haftalık haber dergisi Aksiyon'da yer alan habere göre PKK, terör örgütü Asala'nın yaptığı gibi Avrupa'daki Türk diplomatlara suikast hazırlığında.  PKK'nın hedefleri arasında, elçilik ve konsolosluklar veya Türkiye'nin temsil edildiği dernek, araştırma merkezleri ve THY gibi noktalar bulunuyor.

Derginin haberine göre, Dr. Bahoz Erdal adını kullanan ve PKK'nın etkili ismi haline gelen Suriyeli Fehman Hüseyin (aynı zamanda TAK komutanı) tarafından iki hafta önce verilen talimata göre TAK (Kürdistan Özgürlük Şahinleri) içinde eğitim almış Kemal Bacıyan (kod adı da olabilir) isimli bir terörist suikastları organize etmek için Yunanistan üzerinden Avrupa'ya geçti.

Talimata göre Bacıyan, Avrupa'daki PKK'lı tetikçileri organize edecek ve gerekli altyapı çalışmalarını sağlayacak. Bu amaçla teröristlerin hangi elçiliğe, hangi diplomata veya görevliye suikast düzenleyeceklerini belirleyecek, ona göre yer ve zaman ayarlaması yapacakları belirtiliyor. Eylemleri gerçekleştirmek için toplam 10 kişiden oluşan yetiştirilmiş tetikçi ve suikastçının görevlendirildiği de önemli bir ayrıntı olarak aktarılıyor. Eylem gücünü yitiren terör örgütünün bu manevra ile hâlâ güçlü olduğunu gösterme gayretinin olduğu da aktarılıyor.

Dr. Bahoz Erdal, PKK'nın silahlı mücadelesinin her türlü şekilde devam edeceğinin altını ısrarla çiziyor. Bahoz'un Asala taktiği ile eylem yapma talimatı vermesinin nedenleri arasında Avrupa ülkelerinde son günlerde PKK'ya yönelik ağır darbeler verilmesi de gösteriliyor. Örgütün eylemlerle hem Türkiye'yi şoke etmeyi hem de Avrupa'ya gözdağı vermeyi amaçladığı öne sürülüyor. Eylemlerin özellikle Fransa, Almanya ve Belçika ülkelerine yayılması planlanıyor.