BIST 9.454
DOLAR 32,60
EURO 34,78
ALTIN 2.497,02
HABER /  DÜNYA

PKK ile YPG Şengal'de fitne peşinde

Kuzey Irak'ta Barzani'ye bağlı KDP'nin Şengal Peşmerge Komutanı Şeşo, PKK ve YPG'yi suçladı.

Abone ol

Irak'ta Musul'a bağlı Şengal Peşmerge Komutanı Kasım Şeşo, terör örgütü PKK ve Suriye'deki uzantısı YPG'nin "takviye güç gönderdikleri" ve "KDP yardımları engelliyor" şeklindeki iddialarına yanıt verdi.

Şeşo, Kürdistan Demokrat Partisi'nin (KDP) resmi sitesinde yayımlanan açıklamasında, "PKK ile YPG, Şengal'de fitne peşinde. Bu örgütler, Şengal'in DAEŞ'in elinde kalmasına neden oluyor. Onlar sadece yalan söylüyor ve Peşmergeye iftira atıyor" dedi.

Terör örgütü PKK ve YPG'nin, "Yezidilerle Şengal halkına yönelik yardımların KDP tarafından engellendiği" yönünde propaganda yaptığını hatırlatan Şeşo, "PKK ve YPG, Şengal halkına ve Yezidilere giden yardımın KDP tarafından engellendiği propagandasını yayıyor. İddiaya göre Yezidiler de KDP'ye karşı silahlanmış. Bunlar PKK ve YPG'nin temelsiz iftiralarıdır. Şengal'i koruyan ve ona sahip çıkan güç KDP'dir. Fakat PKK fitne peşindedir" ifadelerini kullandı.

Bölgedeki PKK ve YPG sorumlularıyla bir araya geldiğini vurgulayan Şeşo, şunları aktardı: "Bir süre önce PKK ve YPG sorumlularıyla görüştüm. Onlara eğer fitne çıkarmaya devam ederseniz sizi bölgeden uzaklaştırır ve bir daha gelişinize izin vermeyiz dedim." 

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani'nin Şengal'in kurtarılması için kapsamlı ve güçlü bir plan hazırladığına dikkati Çeken Şeşo, "Şengal'in kurtarılmasıyla ilgili plan Başkan Barzani'nin elindedir. Yezidiler olarak sadece Başkan Barzani'nin emirlerini dinler ve uygularız. Kararı yalnızca o verir. Onun dışında konuşanların iddiaları yalandır. PKK ve YPG, Şengal'i kurtarmak için takviye güç gönderdiklerini iddia ediyor. Fakat bütün halkımız çok iyi biliyor ki doğru söylemiyorlar" değerlendirmesinde bulundu.

kdp