BIST 9.485
DOLAR 32,60
EURO 34,80
ALTIN 2.497,71
HABER /  GÜNCEL

'PKK elini tetikten çekmeli, hükümet de operasyonları durdurmalı'

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "PKK silahları susturmalı, elini tetikten çekmelidir. Hükümet de operasyonları durdurduğunu ifade etmelidir" dedi.

Abone ol

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "PKK silahları susturmalı, elini tetikten çekmelidir. Hükümet de operasyonları durdurduğunu ifade etmelidir" dedi.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Demirtaş, "Birileri çarpıtacak ama ben devlet silah bıraksın demiyorum. Devlet tabi ki kendini koruyacak. Ama elini tetikten çekmek başka bir şeydir’ diye konuştu.

'Hakkında soruşturma başlatılması gereken parti AKP'dir'

Demirtaş'ın açıklamalarından bazı bölümler şöyle:

"Hakkında soruşturma açılacak parti AKP 'dir. Roboski'yi, Gezi'yi yapan onlardır, 134 çocuğu katleden onlardır. Her gün silah gönderen onlardır. IŞİD'i destekleyen onlardır. Yoksa ben partimiz kapatılacak diye bir şey ifade etmedim. Birileri heveslenmiş durumda. Yargıtay nezdinde partimiz için başlatılmış resmi bir soruşturma yoktur. Ama anladık ki AKP çevreleri soruşturmayı başlatmış. Baskı yapıyorlar."

'Kandil'le görüşmedik'

"Kandil ile görüşemedik, biliyorsunuz bir müzakere yasası var. Taraflarla görüşme yapan kişilerin bu konuda yasal güvencesi var. Biz bu yasa çerçevesinde görüşmelerimizi yaptık. Ama bu koşullarda, Kandil’de sivil insanların bombalandığı yere biz heyetimizi nasıl gönderelim?"

"Bütün Türkiye toplumu sesini yükseltirse herkes cevap vermek zorunda kalır. Ben her gün iki veya üç defa açıklama yapıyorum. Sayın başbakan da iki üç defa konuşuyor. Bu mudur barış anlayışı. Çıkıp 'Bize silah sıkmayana biz de sıkmayız' diyecek. “Kandil'i dümdüz edinceye kadar...” Bu söylemler çok geride kaldı artık. Ölen insanlar hepsi bizim evladımız. Cenazesini omuzlarımızda taşıdığımız her cenazenin yükü en başta hükümetin yüküdür. Ama bu şekilde yani Türkiye'yi hem savaş sürükleyip hem sorumluluğunu HDP'ye atarak ucuz hesap yaparlarsa Türkiye buna sessiz kalmayacaktır."