BIST 10.046
DOLAR 32,38
EURO 34,64
ALTIN 2.392,44
HABER /  DÜNYA

PKK bayrağı açan vekilden olay açıklama

PKK Bayrağı açtığı için dokunulmazlığı kaldırılan Sol Parti Federal Milletvekili Nicole Gohlke, "PKK'nın IŞİD'e karşı mücadelesi ortayken PKK yasağında ısrar etmek siyasi bir felaket" dedi.

Abone ol

Münih'te Kobani için yapılan bir gösteride PKK bayrağını havaya kaldırdığı belirtilen Sol Parti Federal Milletvekili Nicole Gohlke'nin dokunulmazlığı kaldırıldı.

Konuyla ilgili olarak konuşan Nicole Gohlke, "Merkel'in başbakanlığındaki Hıristiyan demokrat/sosyal demokrat hükümetin PKK'yı bir aktör olarak görmek istememesinden kaynaklanıyor" dedi.

PKK YASAĞINDA ISRAR ETMEK SİYESİ BİR FELAKET

Kobani ile dayanışma gösterisi sırasında PKK bayrağını açtığı için dokunulmazlığı kaldırılan Alman parlamenter Nicole Gohlke "Almanya'daki PKK yasağı ve AB'nin terörist örgütler listesi Kobani'de direnenlerin işini zorlaştırıyor" dedi. Gohlke'ye göre PKK'nın IŞİD'e karşı mücadelesi ortayken PKK yasağında ısrar etmek siyasi bir felaket.

alman.jpg

"Bu (PKK) bayrak altında özgürlük, demokrasi ve insan hakları mücadelesi verildi. Federal Hükümet'ten artık bu bayrağın kriminalize edilmemesini istiyorum" diyen Gohlke'nin elindeki bayrağa polis el koyarak kimlik bilgilerini almıştı.

Olayın üzerinden bir hafta geçmeden hakkında yürütülmek istenen soruşturmanın önünün açılması için konu Federal Meclis'in gündemine taşındı. Geçtiğimiz hafta meclisin Dokunulmazlık Komisyonu Gohlke'nin dokunulmazlığının kaldırılmasına karar verdi.

26639973.jpg

MERKEL PKK'YI AKTÖR OLARAK GÖRMEK İSTEMİYOR

Kararın bu kadar hızlı çıkması Gohlke'yi de şaşırtmış. PKK bayrağı açarken dokunulmazlık konusunu da hesaba kattığını söyleyen Sol Partili siyasetçi "Bu karar dışarıya karşı olumsuz bir mesaj veriyor ve PKK yasağının uygulanması gerektiğini öngörüyor" diyor. Gohlke'ye göre asıl sorun Merkel'in başbakanlığındaki Hıristiyan demokrat/sosyal demokrat hükümetin PKK'yı bir aktör olarak görmek istememesinden kaynaklanıyor.

26639974.jpg