BIST 10.479
DOLAR 32,29
EURO 35,04
ALTIN 2.473,37
HABER /  GÜNCEL

PKK Aygün'ü ne zaman serbest bırakacak?

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün terör örgütü PKK mensuplarınca kaçırılmasını değerlendirdi

Abone ol

Yılmaz, "Biz de birkaç gün sonra serbest bırakılacağını düşünüyoruz." dedi.

MİLLETİN NEFRETİNİ KAZANIYORLAR

Bir dizi gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Erzincan'a gelen Yılmaz, Vali Selman Yenigün'ü ziyaret etti. Burada basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün’ün PKK terör örgütü mensupları tarafından kaçırılması konusuna değinen Yılmaz, "Gerek bir milletvekili, gerekse bir vatandaşımızın kaçırılması hiç kabul edemeyeceğimiz bir durumdur. Olmaması gerekendir. Bunu yapanların kendi taraflarında da kendilerine bir artı getirmemiştir. 30 yıldır devam ediyor. 30 yıldır bunlar belli sürelerle kimilerini kaçırıyorlar. Zerre kadar mesafe alamadılar. Kazandıkları nedir. Milletin nefretidir. Bir de bunların hayatta barış istemedikleridir. Çünkü bu bir şekilde meslek haline gelmiştir. Bunların kendilerine hiçbir faydası yoktur. Milletin nefretini kazanıyorlar. Tasvip edebilmek mümkün değil." diye konuştu.

Milletvekili Aygün'e geçmiş olsun dileklerini ileten Yılmaz, "Kaçıranlar kaçırdık tabirini de kullanmıyorlar da. Alı koyduk tabirini kullanıyorlar. Bu birbirinden farklı değil ki, kişinin kendi iradesi dışında bir yerde tutulması, alı konulması, özgürlüğünün kısıtlanılması en büyük suçtur. Dolayısıyla da bu suçu işlemişlerdir. Yine kendi açıklamaları birkaç gün sonra bırakacağız. Ondan sonra serbest bırakacağız. Biz de birkaç gün sonra serbest bırakılacağını düşünüyoruz. Ancak bu arada İçişleri Bakanlığımızın da çalışmaları devam ediyor. Bu arada ailesinin de bir talebi var ki aktif bir operasyonla milletvekilimizin hayatı tehdit altına bırakılmasın diye. İçişleri Bakanlığımız bir denge içerisinde elinden gelen her türlü çalışmayı da devam ettirmektedir. İnşallah en kısa sürede sonuç alınacaktır." dedi.

"YOL GÜVENLİKLERİ ARTIRILACAK"

Bakan Yılmaz, yol güzergahlarında terör örgütü mensuplarının gerek mayınlı gerekse yol keserek vatandaşların kaçırılmasına ilişkin güzergahlarda gerekli tedbirlerin artırılacağını ifade etti. Yılmaz, şöyle konuştu: "Yol güvenliği ile ilgili sadece bura değil Diyarbakır ve Hakkari’nin bir çok yerlerinde de yol güvenliği bundan sonra sürekli olarak devriye çıkarılması uygulamasına geçilecektir. İnşallah daha iyi bir yere gidiyor. Ancak insanlar bir anda hastalanmadığı gibi hasta olduktan sonrada bir anda iyileşemeyecekleri gibi terörle mücadelede de hiç bitmedi, bir anda ortaya çıkmadı, bununla ilgili alınan tedbirlerde bir anda sonuç vermez. Ancak belli bir süre içerisinde aziz milletimiz emin olsun ki terörün alacağı hiçbir mesafe yoktur."

Vali Selman Yenigün, ziyaretinden dolayı Bakan Yılmaz’a Erzincan işi bakır tabak hediye ederken, Bakan Yılmaz ise Vali Yenigün’e Milli Savunma Bakanlığının plaketini hediye etti.