BIST 10.337
DOLAR 32,25
EURO 34,69
ALTIN 2.401,47
HABER /  GÜNCEL

PKK, açlık grevindekileri öldürecek!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin Habertürk'te Suna Vidinli'nin sunduğu Perspektif programına konuk oldu.

Abone ol

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, PKK'nın açlık grevindekilerin katili olabileceğini söyledi. Eylemlerin mantık dışı olduğunu ve ölüm hesaplarının yapıldığını iddia eden Şahin, PKK'nın açlık grevleriyle ülkeyi kaosa sürükleme planları yaptığını söyledi. İşte Şahin'in açlık grevlerine olan o bakışı;

Habertürk'te Suna Vidinli ile Perspaektif programına konuk  olan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin önemli açıklamalarda bulundu. Türk ve AB kamuoyunun, konuyu yakından takip ettiğini söyleyen Şahin, terer örgütünün açlık grevleriyle "Türkiye'de bir kaos var" havası oluşturarak, kargaşa çıkarmayı hedeflediğini söyledi. Açlık grevlerindeki asıl hedefin iç kamuoyu değil dış kamuoyu olduğunu da kaydeden Şahin, açlık grevlerini samimi bulmadığını ifade ederek, gerekçeleri ise mantıklı bulmadığını açıkladı. İşte Şahin'in açıklamaları;

"PKK AÇLIK GREVİ YAPANLARI ÖLDÜREBİLİR!"

Cezaevlerinde bulunan kişiler devletin gözetimi altındadır ve bunlar devlete emanet edilmiş olan insanlardır. Benim endişem şu, terör örgütünün siyasi uzantıları olarak bilinen bazı milletvekilleri de bu eyleme destek veriyorlar. Açıklamaları dehşet vericidir. Cezaevinden bir cenaze çıkarsa artık Türkiye'de kaosun ve kargaşanın önü alınamaz anlamında açıklamalar yapıyorlar.

HAPİSHANE YETKİLİLERİ DİKKATLİ OLMALILAR

PKK terör örgütü öylesine acımasız bir örgüt ki, cezaevinde herhangi bir kişiyi infaz edebilir. Dışarıya 'açlık greviyle ilgili hayatını kaybetti' diye açıklama yapabilir. Hem dünyaya mesaj verirler hem de ciddi kargaşalar çıkarabilirler. Cezaevi görevlilerine açlık grevi yapan isimleri yakınen takip etmeleri gerekir. Örgütün hiçbir kuralı yok, akıllarına esen her türlü acımasız eylemi zaten sergilediler. Bunu cezaevinde yapabilirler diye endişe ediyorum. Yetkililerin dikkatini çekmek ihtiyacını duyuyorum.
 
"BDP'LİLER EYLEM YAPACAĞINA KATKI SUNSUN"

Bu açlık grevleri neden çıktı? Terör örgütü mensupları ne istiyor? İki şey söylüyorlar. Biri KCK tutukluları mahkemede ana dilde savunma yapmak istiyor deniliyor. Eylemler başlamadan önce sayın Başbakanımız kişinin tercih ettiği dilde savunmasını yapabilecek diye açıklamalar yaptı. TBMM'de bu konuyla ilgili düzenleme yapılıyor. Bu talebin dayanağı kalmamıştır. BDP milletvekili eylemler yapacaklarına Meclis'e gelip bu maddenin bir an önce yasalaşması için katkı sunsunlar.
 
"ABDULLAH ÖCALAN YAKINLARIYLA GÖRÜŞEBİLİR"

Bir hükümlü davaları bitmişse avukatlık işi kalmamışsa avukatlarıyla görüşme gerekçesi olamaz. Ancak bildiğim kadarıyla infaz yasasında hükümlü ya da tutuklu yakınlarıyla görüşebilir. Abdullah Öcalan hükümlü bir kişidir, ağırlaştırılmış müebbet cezasına çarptırılmış olan birisidir. Yakınlarıyla görüşmesinde hiçbir sorun yok. Ancak devam eden bir davası varsa avukatlarıyla görüşebilir. Şu anda böyle bir durum yok.