BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Pilot olmak kolaylaştı!

AYJET Anadolu Yıldızları, Fortis ile ortak bir çalışma yaparak uçuş eğitim kredisi veriyor.

Abone ol

İstanbul merkezli uçuş okulu AYJET Anadolu Yıldızları, Fortis Bank ile ortak bir çalışma yaparak uçuş eğitim kredisi veriyor.
Günümüzün en gözde mesleklerinden biri olan pilotluk için eğitim kredisi uygulaması başladı. Pilot olmak isteyen ancak pilotluk eğitimi için gerekli maddi imkana sahip olmayan kişiler yeterli gayri menkul teminatı göstererek bu krediden faydalanabilecek.

Eğitim ücretinin tamamını kapsayan ve 72 aylık geri ödemeli olan uçuş eğitim kredisinde pilot adayı ilk 18 aylık süre boyunca ayda sadece 150 dolar geri ödeyecek. 19. aydan itibaren de normal sabit ödemeler başlayacak. Böylece 14 ay süren pilotaj eğitiminin bitiminden sonra da adaya 4 ay daha iş bulması için zaman tanınmış olacak. Gençlerimize yeni bir imkan sağlayan uçuş eğitimi kredi sisteminde faizler konut kredi faizleri düzeyinde tutulacak.

Pilot adayları için özellikle üniversite eğitimi almış olması ve iyi seviyede İngilizce bilmesi önemli bir tercih kriteri olarak dikkat çekiyor. Bu özelliklere sahip pilot adayları AYJET Anadolu Yıldızları'na başvurarak mülakat ve diğer sınavları geçiyor. Bir pilot adayı için yaklaşık 14 ay boyunca eğitim alması ve bunun için de 55 bin USD bedel ödemesi gerekiyor.

Okulu bitiren ve pilot olanlar ise zaten bu konuda ciddi bir istihdam açığı bulunan havayolu şirketleri tarafından ya hemen işe alınıyor ya da daha okudukları süre içerisinde kendileriyle sözleşme imzalanıyor. Türkiye'de işe yeni başlayan ikinci pilotlar ise şirketine göre değişmekle birlikte en az 2 bin 500 euro aylık ücret alıyor.