BIST 10.083
DOLAR 32,40
EURO 34,81
ALTIN 2.436,94
HABER /  EKONOMİ

Petrol işçileri toplu sözleşme eyleminde

Petrol-İş Sendikası'na üye bir grup toplu sözleşme görüşmelerinin tıkandığı Standart Profil firması önünde eylem yaptı.

Abone ol

Petrol-İş Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın, Standard Profil fabrikasının toplu iş sözleşmesi yapmak istemediği iddiasıyla ilgili olarak, ''İşveren, Standard Profil işçilerini tanımamaya devam edip sendikayı muhatap almayı reddederse bundan sonra suskun kalmayacağız'' dedi.

Ellerinde döviz ve pankartlarla Standard Profil fabrikasının önünde toplanan Petrol-İş yöneticileri ve sendika üyeleri slogan attı. Burada grup adına basın açıklaması yapan Genel Başkan Öztaşkın, fabrika işçilerinin sendikalarına üye olduğunu, fakat işçilerin sendikal haklardan doğan toplu iş sözleşmesi haklarını işveren nedeniyle alamadığını ileri sürdü. İş yerinde yasanın gerektirdiği çoğunluğu fazlasıyla sağladıklarını iddia eden Öztaşkın, ''İşveren, Türk yasalarını art niyetli bir şekilde kullanarak mahkemeye gitti. Davayı da fabrika, kauçuktan sızdırmazlık malzemeleri üreten bir iş yeri değilmiş, plastikten üretim yapan bir iş yeri değilmiş gibi göstererek açtı'' dedi.

Petrol-İş'in toplu sözleşme masasına oturmasını geciktirmek amacıyla davayı Bursa'da açtığını ileri süren Öztaşkın, şöyle devam etti:

''Biz inançlı ve sabırlı insanlarız. Fakat sabrın da bir sonu vardır. Onların hayal ettiği gibi yıllarca bekleyecek değiliz. Artık sabrımız taştı. İşveren artık sabrımızı taşırmadan bir an evvel sendikayı tanımalı ve toplu iş sözleşmesi masasına oturmalıdır.''

Öztaşkın, artık bu sürecin sonuna geldiklerini ifade ederek, ''İşveren, Standard Profil işçilerini tanımamaya devam edip sendikayı muhatap almayı reddederse bundan sonra suskun kalmayacağız. Sendika hakkını onlardan söke söke alacağız'' diye konuştu.